Buletinul Institutului pentru Politici Familiale: Avortul in Europa

Sursa: Le Salon Beige, 29 septembrie 2009

Institutul pentru Politicile Familiei (IPF) vine cu date contrastante celor prezentate recent de Institutul Guttmacher, potrivit carora a fost inregistrata o scadere a numarului avorturilor, in lume. Din ultimul buletin (septembrie 2009) al IPF, aflam ca, in cele 27 de tari din Europa, au fost inregistrate 1 237 731 avorturi, in 2007, adica un avort la fiecare 25 de secunde.

In ultimii zece ani, Europa a pierdut 13 milioane de copii prin avort. Romania, Franta si Regatul Unit al Marii Britanii au acumulat cele mai multe, in ultimii 10 ani. Spania este una din cele 27 de tari ale Uniunii Europene, unde numarul avorturilor a crescut cel mai mult.

In Uniunea Europeana din care faceau parte 15 tari, exista o crestere a numarului de avorturi de 12,6%. Din aceasta crestere, 95% le revin Spaniei si Marii Britanii. Din cele peste 1 milion de avorturi, inregistrate in Uniunea Europeana, in 2007, 75,3%, adica 931 396 au avut loc in cele foste 15 tari ale UE, exceptand tarile care au aderat recent. Cele 12 tari ale Uniunii Europene largite, sunt responsabile pentru 306.335 avorturi, in 2007, reprezentand 24,7% din cifra totala a avorturilor din Uniunea Europeana.

O sarcina din cinci (19,1%) se termina prin avort, in UE. Un avort din 7 este facut la femeile sub 20 de ani sau 176 000, in 2007. Marea Britanie are cel mai mare numar de femei sub 20 de ani care recurg la avort, fiind urmata de Franta, Romania si Spania. Mai aflam din buletinul IPF ca avortul subrezeste sanatatea femeilor si este una din cauzele prinicpale ale mortalitatii din Europa.

Amintim ca Raportul Institutului Guttmacher sustinea ca anume recurgerea femeilor la contraceptie a contribuit la reducerea numarului de avorturi in lume. Pentru IPF, dimpotriva, recursul la contraceptie constituie o politica depasita. IPF face apel la statele europene care trebuie sa propuna si sa realizeze politici adevarate de sprijin social si financiar pentru femeile insarcinate. De asemenea, IPF cere stabilirea unei politici de formare (nu numai de informare), care sa ia in considerare alternativele la avort, precum si consecintele acestuia asupra femeii.

Stiri © Asociatia Provita Media

 

About Post Author

Varia

Leave a Reply