Duma de Stat a ingradit reclama la avort, pentru a proteja adolescentele

Potrivit RIA Novosti, o noua lege adoptata de Duma de Stat din Federatia Rusa protejeaza adolescentele rusoaice de reclamele la avort. Noua lege prevede ca reclama la avort sa nu fie inclusa in anunturile din publicatiile destinate adolescentilor, precum si in materialele audio si video pentru adolescenti. In afara de aceasta, o astfel de reclama nu poate fi inclusa pe coperta revistelor, precum si in pagina intai si a treia din ziare si reviste. Legea mai prevede si interzicerea serviciilor de reclama la avort pentru televiziune, radio sau inaintea filmelor la cinematograf si in transportul public. La fel, pentru o astfel de reclama nu se pot utiliza panouri sau a standuri.

Noua lege mai interzice si reclama la avort in institutiile pentru copii, educationale, sanatoriale si de odihna, in teatre, muzee, la circ, in casele de cultura, in salile de concerte si de expozitie, in biblioteci, sali de conferinte, planetarii, in complexele sportive, de recuperare si insanatosire, precum si la o distanta de peste 100 de metri de la sediile institutiilor sau organizatiilor care se ocupa de avort.

Comentand adoptarea proiectului de lege, vicepresedinta fractiunii „Rusia unita”, Tatiana Iakovleva, a declarat pentru „Interfax” ca in Rusia au loc anual aproximativ 170 de mii de avorturi. Ea a mai facut referire si la datele Organizatiei Mondiale a Sanatatii, potrivit carora, dupa numarul avorturilor, Rusia depaseste SUA de 8 ori, Marea Britanie si Franta, de 10 ori, iar Olanda, de 20 de ori. (Medportal.ru, 11 decembrie 2009)

About Post Author

Varia

Leave a Reply