Anticonceptionalele – una din cauzele infarctului miocardic si cancerului de col uterin

Intr-un amplu articol privind imbolnavirile de inima din Romania, seful Clinicii de Cardiologie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, profesorul Mircea Cinteza, sustine: „Tinerii fumeaza, folosesc anticonceptionale fara a consulta in prealabil un medic, au o dieta bazata pe carne rosie si grasimi si sunt sedentari. Se pare ca nu avem nici traditia si poate nici locuri amenajate pentru a face sport”. La aceasta clinica ajung anual peste 600 de persoane cu infarct, din care 10% au varste sub 45 de ani. (Adevarul, 4 iulie 2007)

Profesorul Adrian Streinu-Cercel de la Institutul „Matei Bals” din Bucuresti sustine ca anticonceptionalele ora­le si fumatul cresc inci­denta aparitiei cancerului de col uterin. Domnia sa sustine ca preventia cancerului de col uterin se poate face  prin „imunizarea pe scara larga a femeilor adolescente si adulte tinere, completata de realizarea periodica a testului Papanicolau”. In Romania, rata mor­talitatii prin cancer de col uterin se afla intr-o continua crestere, de la 15,68 cazuri la 100.000 de femei in 1982 la 31,5 cazuri la 100.000 de femei in anul 2000. (Adevarul, 18 iulie 2007)

Comentariu Provita Media: Profesorul Adrian Streinu-Cercel promoveaza un vaccin care nu a fost testat pe termen lung si care se administreaza copiilor si adolescentilor. In SUA si in Canada, cei mai mari opozanti la acest vaccin sunt parintii, care nu doresc sa se administreze copiilor lor un vaccin nesigur.

Medicii specialisti atentioneaza

Una din cauzele principale ale cancerului de col uterin se stie ca este virusul uman papiloma (HPV). Femeile cu mai multi parteneri sexuali trebuie sa aiba o atentie foarte mare referitor la imbolnavirile cu virusul uman papiloma (HPV), pentru ca barbatii nu prezinta simptomele infectiei, putand fi purtatori de HPV. Schimbarea frecventa a partenerilor creste riscul contaminarii. O femeie care, dupa o perioada de pauza, reia viata sexuala, va trebui, dupa aproximativ un an, sa faca un test Papanicolau. Infectia cu HPV este frecvent identificata, 50% dintre adultii activ sexual avand in antecedente o astfel de infectie.  (Romania libera, 15 iulie 2007)

About Post Author

Varia

Leave a Reply