Pilule de-a doua zi si avort oferite fetitelor de 11 ani in scolile din Anglia

O autoritate locala de sanatate din Anglia a luat in considerare oferirea de pilule de-a doua zi si recomandari de avort tinerelor de 11 ani din scoli. Autoritatea care acopera regiunea Derby va permite scolilor sa refuze acest serviciu, daca doresc. Dl David Nichols, directorul scolii  din orasul Derby, Littleover Community School, a declarat ca nu va permite acest lucru, adaugand: „Nu credem ca trebuie sa facem acest lucru fara ca parintii sa stie despre ce este vorba. Acest lucru ar rupe relatia de incredere intre scoala si familie”. (Evening Telegraph, Derby, 5 iulie 2007)

Scolile din Marea Britanie pot oferi elevelor de 11 ani pilule de-a doua zi, fara sa le instiinteze parintii.  Clinicile de sanatate sexuala sunt in prezent infiintate si in scolile secundare (11-16 ani), ca parte a campaniei guvernamentale  de a reduce numarul sarcinilor la adolescente. Acestea ofera pilule si alte mijloace pentru controlul nasterii . Norman Well, directorul organizatiei „Grija pentru Familie si Tineri”, a descris aceasta politica drept una care „submineaza legea privind varsta consimtamantului”. Gill Frances, presedintele grupului consultativ privind sarcina la adolescente de pe langa guvern,  a declarat: „Desigur ca noi dorim ca elevii sub 16 ani sa nu aiba relatii sexuale deloc, dar daca au, e bine sa fie protejati de bolile cu transmitere sexuala si sa faca copii”. (Telegraph, 9 iulie 2007) Dl Norman Wells a mai spus: „Facand disponibila contraceptia  si pilula de-a doua zi printre elevele sub 16 ani le transmite mesajul ca nu-i nimic rau in faptul ca au relatii sexuale fiind minore. Aceasta duce in mod inevitabil la cresterea presiunilor din patrea tinerilor asupra acestor fete vulnerabile de a avea relatii sexuale, spunandu-le ca daca se tem sa ramana insarcinate pot merge oricand la asistenta scolii ca sa li se dea pilula de-a doua zi, fara ca nimeni sa stie. Majoritatea reprezentantilor scolilor care dau copiilor pilula de-a doua zi, crezand ca vor reduce rata sarcinilor printre adolescente  nu sunt constienti de faptul ca actioneaza impotriva tuturor datelor si studiilor internationale din domeniu. Nu mai putin de 23 de studii din 10 tari au ajuns la concluzia ca accesul crescut la pilula de-a doua zi nu a influentat cu nimic rata sarcinilor neintentionate si rata avortului. De fapt, exista date ca facand disponibila pilula in mod strict confidential inrautateste si mai mult lucrurile, incurajandu-le pe fete sa devina active sexual, cand ar fi putut proceda altfel.”(EADT, 13 iulie 2007)

Guvernul britanic intentioneaza sa ofere consilieri personali pe probleme de contraceptie, pentru a preveni conceperea altor copii. Strategia va fi o intreprindere a consiliilor locale si a trusturilor de ingrijire primara a Serviciului National de Sanatate, care au scopul sa ofere fiecarei mame adolescente un consilier care le va consilia despre modul de ingrijire a copilului, precum si cum sa procure si sa utilizeze contraceptia. Dl Norman Wells, de la Trustul de Educatie pentru Familie, a declarat: „Atata timp cat guvernul incurajeaza activitatea sexuala facand contraceptia libera si disponibila in mod confidential in clinicile din scoli si in alte institutii, ratele sarcinii la adolescenti vor ramane inalte, iar ratele bolilor cu transmitere sexuala vor continua sa creasca”.(Telegraph, 20 iulie 2007)

Intre timp, numarul bolilor cu transmitere sexuala continua sa creasca in Marea Britanie

Ultimele cifre ale Agentiei de Protectie a Sanatatii din Marea Britanie arata ca numarul infectiilor cu transmitere sexuala (ITS) continua sa creasca. Rata herpesului genital a crescut cu 9%, iar chlamidia cu 4%, numai sifilisul si gonoreea au scazut cu 1%. In general, exista o crestere de 2% a diagnosticelor de ITS, existand o rata inalta in special la tineri si homosexuali. Profesorul Pat Troop, presedintele executive al Agentiei de Protectie a Sanatatii, a declarat: „Exista informatii amestecate in aceste cifre. Unele infectii par sa scada. Dar nu exista loc de satisfactie. Tabloul pentru tineri ramane in special ingrijorator”. (BBC, 20 iulie 2007)

About Post Author

Varia

Leave a Reply