Femeile care au facut un avort pot face abuz de alcool si droguri

Cercetatorii de la Universitatea din Queensland a examinat 1.122 de femei tinere, dintre care o treime a facut un avort. Ei au observat ca aceasta o treime  aveau o probabilitate de 3 ori mai mare de a recurge la utilizarea de droguri ca metamfetamina, heroina sau alte droguri, aveau, de asemenea, un risc de 2 ori mai mare de a face abuz de alcool sau de a deveni chiar alcoolice si un risc de 1,5 ori mai mare de a suferi o depresie nervoasa. Kaeleen Dingle, unul dintre cercetatori, a declarat: „ … inca mai ramane de vazut care este legatura. S-ar putea ca femeile care au facut avort sa aiba un mod de viata mai riscant  si mai abuziv, dar exista si dovezi care arata ca procedura avortului in sine ar putea s-o conduca pe femeie pe aceasta cale.” Ea a mai subliniat: „Nu dorim sa le derutam nicidecum pe femeile care vor sa faca un avort, dar s-ar putea ca, pe baza acestor cercetari, unele femei se vro consulta mai atent cu medicul lor practician si va primi mai multa ingrijire dupa avort”. (LifeSite, 4 decembrie 2007)

Un alt studiu arata ca femeile care sufera o pierdere naturala a sarcinii sau fac un avort au un risc mai mare de a avea o nastere prematura ulterioara. Aceasta concluzie a fost trasa de un studiu american, care mai arata, de asemenea, ca copiii nascuti prematur au o greutate mica la nastere, ceea ce induce alte riscuri de sanatate pentru ei. Cercetatorii de la Universitatea Virginia Commonwealth au studiat 45.500 de mame si copiii acestora si au concluzionat ca femeile care au avut o pierdere naturala de sarcina sau un avort au un risc de 3 ori mai mare de a avea un copil subponderal si un risc de 67% de a avea o nastere ulterioara prematura.  Colegiul Regal al Obstetricienilor si Ginecologilor din Marea Britanie au raspuns rapid la acest studiu, afirmand ca cercetarea este necesara si in Marea Britanie, ca studiul sa poata fi confirmat. (Scotsman, 18 decembrie 2007)

Recent, o conferinta internationala care a pus in evidenta impactul avortului asupra barbatilor a fost organizata pentru prima data in America. Vorbitorii la conferinta „Pretentii la paternitate: o cercetare cu mai multe fatete a barbatilor implicati in avort” au inclus in randurile lor si barbati, care au vorbit despre impactul asupra vietii lor al avortului partenerei lor. Dl Mark BradleyMorrow, consilier crestin licentiat, a declarat ca, dupa ce a fost de acord cu avortul a 4 copii ai sai, a trecut prin „rusine, suparare, atacuri de neliniste si cosmaruri”. El a declarat: „Nu toti barbatii sunt influentati negativ de avort, dar multi trec prin asemenea experiente, si au nevoie de iubire, incurajare si intelegere.” (Catholic New Service, 3 decembrie 2007)

About Post Author

Varia

Leave a Reply