Un medic de la Spitalul de Obstetrica-Ginecologie „Panait Sarbu” din Bucuresti a refuzat sa faca un avort „terapeutic” in urma cu aproximativ o luna, pe motiv ca nu-i permite religia musulmana. Potrivit ziarului „Evenimentul Zilei” (12, 13 aprilie 2011), care a declansat o intreaga campanie de presa impotriva acestui medic, femeia, impreuna cu sotul ei, au fost de acord cu avortul, pe motiv ca bebelusul fusese diagnosticat cu sindrom Down. Din cate se intelege din articol, femeii ii fusese administrata o injectie care i-a provocat avortul, de fapt nasterea, copilului, care s-a nascut viu si a trait 10 minute. Nu se stie ce s-a intamplat cu copilul – a fost incinerat sau dat familiei – si daca intr-adevar era atins de aceasta boala.
„Evenimentul Zilei” a initiat dezbateri unilaterale si obtuze, aducand argumente DOAR in favoarea avortului, argumente, care l-au incriminat pe medicul acestui spital pentru faptul ca a refuzat sa o asiste pe femeie. Cu toate acestea, au fost multi cititori care si-au exprimat parerea si au luat pozitie impotriva atitudinii de sustinere deschisa a avortului. Ziarul o citeaza si pe dna Iustina Ionescu, avocat in cadrul Centrului Euroregional pentru Initiative Publice, organizatie pro-avort, care declara: „Exista maternitati unde nu se mai fac deloc avorturi, in nicio perioada a anului, tot din motive religioase. Indiferent de religia personalului, unitatea medicala nu are constiinta, iar managerii spitalului trebuie sa impace optiunile religioase ale unor cadre medicale cu dreptul femeii la sanatate”.
Ne-am bucura sa fie asa, dar, din pacate, nu stim sa existe vreo maternitate in Romania, care sa nu mai faca deloc avorturi. In Romania, se fac aproximativ 200.000 de avorturi anual. Este de presupus ca toate se fac in spitale de stat, din moment ce se stie bine ca aproape toate cabinetele private nu raporteaza datele. Rugam pe cititorii Provita Media sa ne anunte daca cunosc despre existenta vreunei asemenea maternitati. Pe de alta parte, nu este exclus ca acest caz sa fie exploatat de organizatiile pro-avort, deranjate de votul de la inceputul lunii octombrie 2010 al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, care confirma ca dreptul la obiectia din motive de constiinta este ferm ancorat in dreptul international si Conventia Europeana a Drepturilor Omului.
Stiri © Asociatia Provita Media