SPUC prezinta adolescentilor britanici realitatea avortului

Organizatia pro vita din Marea Britanie, Societatea pentru Protectia Copiilor Nenascuti (SPUC), una dintre cele mai vechi si mai mari organizatii de acest fel din Marea Britanie, vorbeste in mod regulat in liceele din toata tara despre pericolele avortului la adolescente, ca parte a educatiei religioase. Publicatia Times Educational Supplement (TES) a facut o ancheta pe aceasta tema, aratandu-se indignatpa ca SPUC prezinta copiilor imagini cu feti dezmembrati, pe care TES ar refuza sa le le publice din teama de a-si ofensa audienta. Chiar ziarul conservator, Daily Telegraph, scria foarte revoltat ca „aceste cursuri anti-avort socheaza copiii din scoli”.

Intrebat de TES, reprezentantul SPUC a declarat ca sunt din ce in ce mai solicitati pentru acest tip de prezentari si interventii, care au loc acum „aproape zilnic”. De fapt, sustine reprezentantul SPUC, copiii sunt tineri de 16 sau 17 ani, iar, uneori, de 14 si 15 ani. Imaginile prezentate de echipele SPUC sunt tulburatoare si sunt precedate intotdeauna de un avertisment. Totul se face cu acordul prealabil al cadrelor didactice.

Asociatiile profesorilor si, desigur, Planned Parenthood s-au mobilizat deja pentru a obtine scoaterea SPUC din scoli. „Este o forma de propaganda”, spune John Lloyd, reprezentatul unei asociatii de profesori. „Nu suntem de acord cu aceasta abordare care are ca scop sa socheze si ingrozeasca”. Julie Bentley, de la Planificarea Familiala, vorbeste despre „indoctrinare”: „Tonul este tiranic si intimidant, si este incorect. Acest lucru este total socant pentru oamenii tineri”.

SPUC a declarat pentru Daily Telegraph ca cei mai multi tineri asteapta sa auda discutii linistitoare despre avort la scoala, avand in vedere interventiile organizatiilor pentru sanatatea sexuala. Dar de fapt acestea ascund efectele distructive ale avortului asupra fatului, si asupra mamelor lor, asupra profesionistilor din medicina si asupra societatii in ansamblul sau.

Paul Tully, secretarul general al SPUC, a adaugat ca prezentarile SPUC permit elevilor sa inteleaga dimensiunea morala si medicala a avortului, precizand ca „imaginile autentice arata efectele avortului” si ele sunt prezentate „numai si numai daca profesorii considera ca se potrivesc elevilor lor”.

British Humanist Association, asociatie laica si anti-religioasa, a emis o declaratie, cerand ca „miturile si propaganda anti-avort sa tinute in afara clasei” si ca asociatiile care pot oferi o educatie sexuala sa fie obligatoriu supuse unui proces de aprobare de catre stat. Reprezentantii sai declara ca „SPUC nu este in pas cu majoritatea publicului a carei atitudine fata de avort este liberala si progresista”.

Totusi, nici unul dintre criticii programelor elaborate de SPUC nu indrazneste sa spuna ca aceste imagini nu se potrivesc cu realitatea avortului. Ei insista asupra faptului ca imaginile sunt socante si traumatice, fapt care este adevarat, tocmai pentru ca ridica valul de pe un adevar pe care organizatiile „pro-avort” il doresc ocultat cu orice pret.

Stiri © Asociatia Provita Media

 

About Post Author

Varia

Leave a Reply