Cu ocazia Zilei Mondiale a Populatiei (11 iulie), dna Thoraya Ahmed Obaid, Directoarea Executiva a UNFPA, sustine in apelul sau ca trebuie sa „ne concentram asupra angajamentului pentru a avea siguranta ca orice sarcina este dorita, fiecare nastere sigura, fiecare tanar este protejat de SIDA/HIV si fiecare fata si femeie este tratata cu demnitate si respect”. (http://www.gabrielacretu.ro/11-iulie-ziua-mondiala-a-populatiei.html)
Comentariu Provita Media: Este limpede ca majoritatea institutiilor internationale pro-avort vorbesc o limba de lemn otravitoare. Toate documentele lor sunt pline de expresii gen „sarcina dorita/nedorita”, „egalitatea genurilor”, „nastere sigura”, care ascund adevarata realitate. Intrebarea logica care decurge din „orice sarcina – o sarcina dorita” este „si daca nu e dorita, sa o eliminam?” Cum putem sa protejam tinerii de HIV/SIDA, daca le oferim doar prezervative si nu-i ajutam sa-si schimbe mentalitatea, cum poti trata o femeie cu demnitate si respect, daca-i oferi contraceptive si avort, adica solutii pur medicale la probleme atat de complexe cum este sarcina si nasterea de copii? Iata cum explica dl Steve Mosher, presedintele Institutului pentru Cercetarea Populatiei (SUA), ce inseamna de fapt termenul „populatie” pentru institutii internationale ca UNFPA. Domnia sa sustine ca „chestiunea populatiei” se dovedeste a fi una dintre afacerile internationale cele mai profitabile. Ea functioneaza „ca un cartel, cu ramificatii la nivel mondial, foarte bine organizat, din care fac parte organizatii cu denumiri abreviate, denumiri asemanatoare cu cele ale institutiilor patronate de Organizatia Natiunilor Unite (ONU), si alte organizatii neguvernamentale”. Firele acestui paienjenis se intind in toate tarile in curs de dezvoltare. Finantarea „cartelului” se face prin „canale de alimentare” specifice, care pornesc de la guvernele tarilor foarte dezvoltate, precum si de la agentiile de cercetare a populatiei, care alcatuiesc o adevarata industrie si sunt finantate de guverne. Aceasta industrie beneficiaza de munca a sute de profesori si mii de studenti. Scopul activitatilor lor este sa distruga fertilitatea, sa impiedice conceperea si nasterea de copii. In felul aceasta, este inlaturata „supraoferta de oameni”, fapt ce asigura „protejarea noastra a tuturor, de populatie”. „Cei care nu subscriu acestei ideologii sunt ulterior mituiti sau intimidati prin utilizarea influentei puterii industriale a lumii in tarile sarace.” (Interviu realizat de Asociatia Provita Media cu Steve Mosher, presedintele Institutului de Cercetare a Populatiei, Washington – SUA).
Tot referitor la Ziua Internationala a Populatiei, ziarul „Romania libera” comenteaza descresterea numarului deceselor materne din 1990 si pana in prezent si citeaza surse UNFPA in limbajul binecunoscut: „nici o femeie nu trebuie sa moara pentru a da viata”.
Aflam astfel ca, in Romania, mortalitatea materna a scazut constant, de la 626 decese materne in 1989, la 34, in 2006. Aceasta corespunde unei rate a mortalitatii materne de 15 decese materne la 100.000 nascuti vii. (In 2006, numarul nascutilor vii a fost de 218.300). Cu toate acestea, comparativ cu tarile din Uniunea Europeana, rata mortalitatii materne este mult mai ridicata, tarile membre UE inregistrand, in 2006, o rata a mortalitatii materne de 6,66 decese materne/100.000 nascuti vii. (Romania libera, 11 iulie 2007)
Comentariu Provita Media: E trist ca in Romania numarul femeilor care mor in urma sarcinii este atat de mare. Sistemul nostru de sanatate ar trebui sa faca tot ce-i este in putinta pentru a salva atat viata mamei cat si pe cea a fatului. Totusi, trebuie sa stim si cate femei mor in prezent din cauza avortului. Cand se prezinta doar numarul mamelor decedate din cauza sarcinii, mesajul indirect este: sarcina e un pericol pentru viata femeii. Si stim cu totii ca acesta este un neadevar.