Sarcinile la adolescente – statistici vehiculate iar si iar pentru a impune educatia sexuala in scoli

Provita Media, 16 iunie 2016

De fiecare data, cand se aduce in discutie educatia sexuala in scoli, in primul rand, ni se pun in fata urmatoarele statistici: anual, in Romania, nasc in jur de 19.000 de tinere sub 19 ani. Aproximativ 700 dintre acestea sunt sub 15 ani (2013). (Vezi Raportul SECS Raportul de analiza a Disciplinei Optionale Educatie pentru Sanatate – Componenta Educatie Sexuala, de asemenea, Planul multianual integrat de promovare a sanatatii si educatie pentru sanatate si multe altele).

Aceste statistici sunt preluate de mass-media:  Digi 24: Copii care nasc copii. Romania are cele mai multe adolescente insarcinate din Uniunea Europeana, Botosaneanul: Elevele nasc pe capete, se pregatesc ore obligatorii de educatie sexuala in scoli, Tele M: Vocea strazii – Romania este pe primul loc in Uniunea Europeana la numarul de adolescente care devin mame, Presa Libera: Mai mult decat o simpla statistica. Romania are cele mai multe adolescente insarcinate din Uniunea Europeana)

Organizatiile feministe si seculariste agita ideea ca educatia sexuala este necesara pentru a se reduce rata sarcinilor la adolescente. Indiferent de aceasta rata, se subliniaza intotdeauna ca este prea mare. Cand parintii reusesc sa arate cat de subversiva este programa educatiei sexuale, acestora li se cer programe alternative. Nu am vazut interviuri cu demografi sau specialisti in domeniu, care sa explice daca aceasta rata e mare, comparativ cu alti ani, in ce zone ale tarii este mai mare si de ce s.a.  Nu am aflat niciodata mai multe despre aceste statistici: cate dintre tinerele respective se afla integrate in sistemul educational, cate provin din familii dezorganizate si daca cineva, statul, comunitatea din care fac parte, a incercat vreodata sa le ajute, sa le acorde cel putin consiliere psihologica. Sperietoarea ratei mari a sarcinilor in randul  adolescentelor este binecunoscuta si face parte din tacticile de presiune ale organizatiilor feministe asupra societatii de a legaliza avorturile si de a cere introducerea orelor de educatie sexuala in scoli, a contraceptivelor si prezervativelor „gratuite”.

Cum mai exact doresc organizatiile amintite sa scada aceasta rata a sarcinii la adolescente? Chiar in felul amintit, adica prin promovarea avortului, prin promovarea actelor sexuale cu parteneri de acelasi sex, prin promovarea contraceptiei de la varste mici s.a. Aceste organizatii, si mass-media dupa ele, repeta acelasi lucru: „promovarea abstinentei este nerealista in ziua de azi”. Daca te gandesti in mod logic, cu cat mai putini adolescenti sunt activi sexual, cu atat mai putine sarcini. Iar organizatiile care cer educatie sexuala  in scoli incurajeaza relatiile sexuale la copii, in general, „dreptul de a se bucura de viata sexuala”, si inceperea activitatii sexuale de la varste cat mai mici.  Federatia Internationala Planned Parenthood (in Romania, filiala sa este SECS) afirma ca abordarea sa este una de „pozitivitate fata de sex”, in sensul ca incurajeaza activitatea sexuala in randul copiilor si adolescentilor: „Pozitivitatea sexuala celebreaza sexualitatea ca o parte ce imbunatateste viata, ce aduce fericire, energie si bucurie si recunoaste drepturile tinerilor de a-si exprima gandurile, opiniile, nevoile si dorintele legate de sexualitate – Articolul 6 din Drepturile Sexuale: o declaratie a IPPF”.  (Adopting a sex-pozitive approach, IPPF) Ne asteptam ca aceste statistici sa revina in anii urmatori cu o insistenta tot mai mare. 

Sexualitate©Provita Media

 

About Post Author

Varia

Leave a Reply