Irlanda: Sinn Féin – fără vot de conștiință în problema avortului

Sursa: PNCI, 30 iunie 2018
Partidul politic irlandez, Sinn Féin, a decis în cadrul reuniunii sale de partid să ofere un sprijin complet legalizării avortului, așa cum este detaliat în schema generală actualizată a guvernului (Legea privind încetarea sarcinii) 2018. Liderul Sinn Féin, Mary Lou McDonald, că partidul va „merge înainte, unit în determinarea noastră de a vedea trecută fără întârziere legislația necesară”. Ea a cerut, de asemenea, ca avortul să fie legalizat în Irlanda de Nord, afirmând: „… n-avem de ce să ne temem în această schimbare și permiteți-mi să spun acest lucru cu voce tare și clară – [Irlanda de] Nord urmează.

În cadrul unui vot separat, partidul s-a opus dreptului de conștiință al membrilor la legea avortului, ce impune ca toți să urmeze decizia conducerii partidului, care sprijină legalizarea avortului la cerere. Membra partidului Sinn Féin cu vederi pro-life, Carol Nolan, a părăsit partidul și și-a explicat decizia de a renunța, spunând: „Sunt o femeie republicană pentru viață că nu mai am nici un loc în acest partid, care nu recunoaște sau nu prezintă respect real pentru viziunile pro-viață ale membrilor. A fost dezamăgitor faptul că … delegații partidului au votat împotriva propunerii de a permite membrilor să aibă un vot de conștiință în problema avortului”.

Doamna Nolan a mai spus că este „neetic” ca membrii care se opun avortului să fie forțați să voteze împotriva conștiinței lor și că legiuitorii sunt responsabili pentru legile pe care le adoptă. „Dacă un membru votează pentru avort, ei sunt responsabili pentru toate avorturile care se întâmplă în acest stat. Nu pot și nu voi susține avortul și, din acest motiv, am luat o decizie de a părăsi Sinn Fein”, a spus ea.

About Post Author

Varia

Leave a Reply