Campania „40 de zile pentru viata”, la Bucuresti

Startul Campaniei „40 de zile pentru viata” Bucuresti s-a dat marti, 28 februarie a.c., la Centrul de Studii Bizantine din str. G-ral Cristian Tell nr.18B. Aici s-au adunat participanti si invitati din Bucuresti ca sa impartaseasca „mesajul iubirii si al vietii” al acestui eveniment crestin. Potrivit Comunicatului de presa al organizatorilor, este a treia oara cand Campania se desfasoara in Bucuresti, timp in care „Prin post, rugaciune si veghe pasnica (in fata institutiilor medicale unde se fac avorturi) ii cerem lui Dumnezeu harul schimbarii inimilor si mintilor dinspre cultura mortii spre cultura vietii, punand astfel capat avorturilor. Campania se desfasoara in anul acesta, in perioada 1 martie – 9 aprilie, vizavi de Spitalul Universitar de Urgenta (pe Splaiul Independentei). De mentionat ca evenimentul nu este afiliat vreunei confesiuni anume, si la el pot participa crestini de toate confesiunile.

Din prezentarea campaniei la nivel mondial de catre organizatori, am aflat ca aceasta „se desfasoara simultan in peste 675 de orase din peste 40 de tari din lume. In Romania, in acest an, campania se desfasoara in Baia Mare, Cluj, Nasaud, Timisoara, Iasi si Bucuresti”. Dna Florentina Bratosin a tinut sa sublinieze: „In Bucuresti, in medie, in fiecare zi, 50 de copii sunt ucisi prin avort, iar noi vom fi in strada 40 de zile, pentru a salva acesti copii. (…) Suntem pentru viata copiilor care trebuie sa se nasca. Viata incepe in momentul conceperii si trebuie ocrotita si salvata de atunci.”

„S-a intamplat sa aflu si dupa ani de zile ca, in urma sfatului dat, mama a pastrat copilul”

Doamna dr. Maria Dunca-Moisin – medic de familie din Bucuresti si presedinta Asociatiei Medicilor Catolici, care, prin munca sa de consiliere a gravidelor, a salvat sute de copilasi de la avort – a venit, cu o marturie plina de sperante: „Am avut nopti nedormite, dupa discutii in direct sau la telefon cu femei sau tinere. Am facut ce am putut, poate ca nu intotdeauna am avut la indemana cuvintele necesare, dar, in asemenea clipe, primesti si inspiratie de la Domnul”. Din cand in cand, astfel de mamici, aflate odata in pragul disperarii, revin spre a-i multumi: „S-a intamplat sa aflu si dupa ani de zile ca, in urma sfatului dat, mama a pastrat copilul. De multe ori, au plecat de la mine, n-am mai stiut nimic ce s-a intamplat cu ele. Recent, am primit un SMS de la o mamica al carei fiu a implinit 8 ani, pe 25 februarie: «Saru’ mana! Multumesc din suflet. Nu o sa uit niciodata ca mi-ati sarit in ajutor si m-ati sfatuit spre bine. Mereu vorbesc de dumneavoastra. Sunteti ca un inger. Va multumim si va trimitem imbratisari». A doua zi, am primit un mesaj de la o mamica a carei fiica a implinit 13 ani: «Va multumesc din suflet si nu am sa uit niciodata ca un inger v-a trimis in viata mea si datorita dumneavoastra am o fata atat de minunata. Va pup si va iubesc».”

Doamna dr. Dunca-Moisin considera ca este absolut necesara o lege privind consilierea femeilor inainte de avort si, ca presedinta a Asociatiei Medicilor Catolici, va lupta pentru initierea unui asemenea proiect de lege: „Uneori ajunge un sfat sanatos de doar 10-15 minute ca sa salvezi «o fata atat de minunata»”.

„Decat sa-l omori, da-mi-l mie!”

La intalnire a participat si Pr. Radu Petre Muresan, de la Biserica ortodoxa „Izvorul Tamaduirii”–Mavrogheni din str. Monetariei, Bucuresti, cu un mesaj special: „Dupa 10 ani de casnicie, nu am avut copii. (…) A venit odata la mine o fetita de 13 ani si jumatate si mi-a spus ca-i insarcinata si nu stie ce sa faca. Traiau greu, impreuna cu mama ei, stateau intr-o veche sera… I-am spus, naste acest copil si da-mi-l mie. Te ajutam sa-l nasti si da-mi-l mie! Si a fost de acord sa mi-l dea, si-I dau slava lui Dumnezeu pentru asta. (…) Dupa ce am adoptat acest copil, sotia mea a nascut trei copii minunati. (…). Cel mai convingator lucru este sa-i spui: „Daca nu poti sa-l tii, da-mi-l mie!” In momentul acela, lucrurile se schimba. Decat sa-l omori, da-mi-l mie! Noi, bisericile, trebuie sa avem acest curaj sa spunem unei persoane, care este intr-o situatie limita – si chiar e intr-o situatie limita, si sufleteste, si material – nu poti, da-mi-l mie!”

„Secerisul este mult, dar lucratorii sunt putini”

Campania abia a inceput, insa „Secerisul este mult, dar lucratorii sunt putini; rugati deci pe Domnul secerisului, ca sa scoata lucratori la secerisul Sau”. Toti cei interesati sa participe sunt invitati sa se alature grupului, vizavi de Spitalul Universitar, pe Splaiul Independentei, colt cu Podul Eroilor, zilnic, in perioada 1 martie – 9 aprilie, orele 7.00-19.00. In general, oamenii vin si stau cate o ora, dar, evident, fiecare poate sa stea cat doreste si cat isi permite.

Campania din Bucuresti are un cont pe Facebook https://www.facebook.com/40daysforlifeBucharest Se pot face si programari – pentru o mai buna organizare. Numerele de telefon la care se poate suna pentru programare sau alte informatii despre campanie sunt 0721 214 798, 0774 060 971, 0721 145 054.

Larisa Iftime

 

About Post Author

Varia

Leave a Reply