Presedintele Bush este ferm impotriva  cercetarii pe celulele embrionare stem

Un proiect de lege privind permiterea cercetarii distructive pe  embrion si interzicerea nasterii copiilor creati prin clonare a fost respins in Camera Reprezentantilor a Congresului american. Casa Alba a anuntat ca presedintele Bush ar fi respins aceasta lege deoarece permitea crearea de embrioni umani destinati distrugerii prin cercetarea celulelor stem.

Senatorul republican Chris Smith a declarat: „Sa votam pentru interzicerea reala a clonarii umane, nu pentru aceasta falsa lege”. (Reuters, 7 iunie 2007)

Cerand legiuitorilor  sa respinga legea, Cardinalul Rigali, presedintele Comisiei pentru activitati pro-vita a Episcopilor Catolici din SUA, a subliniat cateva goluri ale legii, in special: “Pentru prima data in legislatia americana, Congresul ar defini ca este o crima sa nu ucizi o noua clasa de fiinte umane”. (Zenit, 6 iunie 2007)

Comisia Nationala „Dreptul La Viata” a explicat ca proiectul de lege, denumit in mod mincinos „Legea interzicerii clonarii umane” „nu interzice deloc clonarea, ci doar transferul de embrioni clonati in uter sau intr-un mediu functional echivalent”.  (LifeSite, 6 iunie 2007)

About Post Author

Varia

Leave a Reply