Este concluzia Comisiei speciale pentru sănătate și asistență socială a Camerei Comunelor din Parlamentul britanic.
Sursa: SPUC.org.uk, 1 august 2018
SPUC salută recunoașterea vieții, prezentă în om din momentul concepției. Cea mai recentă anchetă a Comisiei speciale pentru sănătate și asistență socială a Camerei Comunelor din Parlamentul Britanic, cu titlul „Primele 1000 de zile de viață”, a fost salutată călduros de Societatea pentru Protecția Copiilor Nenăscuți. Ancheta lansată în această lună vizează explorarea primilor ani de dezvoltare. Mai exact, va examina viața unui copil de la concepție până la vârsta de 2 ani, încercând să descopere factorii care afectează creșterea psihică și fizică.
Viața de la concepție
În anunțul său, Comisia specială a spus: „Anii de început ai vieții unui copil, de la concepție până la vârsta de 2 ani, sunt vitali pentru sănătatea și dezvoltarea lor fizică, mentală și emoțională. Din momentul concepției, orice factor al mediului în care se află copilul îi influențează dezvoltarea fizică, emoțională și socială”.
Liderii SPUC au salutat ancheta, lăudând recunoașterea de către comisie a prezenței și importanței vieții din momentul concepției, considerând-o drept „modernă și avansată”.
Purtătorul de cuvânt al SPUC, Michael Robinson, a declarat: „În calitate de tată și activist pentru drepturile omului, am avut privilegiul să fiu martor la dezvoltarea și creșterea fiilor mei de la concepție la naștere. Pot să depun mărturie despre importanța și umanitatea copiilor nenăscuți. Pe măsură ce știința se dezvoltă, înțelegem și noi cele mai remarcabile și profunde etape ale vieții umane. Prin urmare, salut acest pas inițial pe calea către o cultură civilizată, ce respectă fiecare viață umană de la concepție până la moartea naturală”.