Criza bugetară a ONU arată că e timpul ca organizația să-și reevalueze prioritățile

Sursa: SPUC.org.uk,  2 august 2018

Națiunile Unite se află într-o „ situația financiară îngrijorătoare”. Această criză financiară a ONU reprezintă un moment oportun ca organizația să-și reevalueze programele pe care le desfășoară.

Există rapoarte care arată că Organizația Națiunilor Unite se confruntă cu o lipsă severă de finanțare care poate duce la o criză bugetară. O scrisoare din partea secretarului general al ONU, António Guterres, a fost făcută recent publică, indicând că „ONU se confruntă cu o situație financiară îngrijorătoare”, ce se crede a fi fost provocată de întârzierea efectuării plăților din partea statelor membre. Potrivit lui Guterres, bugetul de bază al ONU a avut un deficit de 139 de milioane de dolari din 30 iunie 2018.

Societatea pentru Protecția Copiilor Nenăscuți consideră că ar fi bine ca această situație să ducă la o revizuire a priorităților bugetare ale ONU pentru a asigura că cea mai puternică organizație interguvernamentală îndeplinește cu adevărat nevoile comunităților din lumea în curs de dezvoltare.

Înființată în 1945 și constituită din 193 de state membre, ONU a fost inițial creată pentru a menține pacea și securitatea internațională, prin promovarea drepturilor omului și oferirea de ajutor umanitar în lumea în curs de dezvoltare. Cu toate acestea, în ultima perioadă, s-a văzut că ONU își folosește fondurile și influența pentru a încuraja furnizarea de avort în toate comunitățile din lumea în curs de dezvoltare, sub forma așa-numita „sănătate sexuală și reproductivă”.

Promovarea nesăbuită a culturii morții

Din nefericire, de ani de zile, Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNPFA) a impus metode artificiale de prevenire și distrugere a vieții umane femeilor din țările în curs de dezvoltare. UNPFA afirmă pe site-ul său: „Pentru fiecare dolar suplimentar investit în contracepție, costul îngrijirii legate de sarcină va fi redus cu 2,22 dolari. În termeni de  beneficii socioeconomice, obținerea accesului universal la serviciile de sănătate reproductivă se estimează că ar aduce randamente de 120 USD pentru fiecare dolar investit”.

Directorul internațional al SPUC, Maria Madise, a declarat: „Dacă aceste rapoarte privind dificultățile bugetare sunt adevărate, este un moment oportun ca ONU să-și reevalueze programele pe care le desfășoară și sprijinul pe care îl oferă. De prea mult timp, ONU a urmat o agendă nesăbuită și periculoasă, promovând cultura morții în întreaga lume”.

Imperialismul cultural

Doamna Madise a adăugat: „Astăzi, multe țări din Africa sunt supuse imperialismului cultural și recolonizării de guverne occidentale puternice și grupuri umanitare, conduse de ONU, care impun ideologia controlului populației și avortul”.

În 2017, UNPFA a cheltuit aproape 120 de milioane de dolari pentru astfel de „servicii sexuale” pentru femeile aflate în dificultate. În calitate de partener cheie în Parteneriatul Global pentru planificarea familială pentru anul 2020, UNPFA și-a stabilit deja obiectivele viitoare pentru anul 2020, urmărind să administreze contraceptive chimice altor 120 de milioane de femei și fete în 69 dintre cele mai sărace țări.

Cu toate acestea, în contextul crizei bugetare, SPUC speră acum că ONU își va restabili prioritățile financiare și va căuta să asiste femeile și fetele în nevoie din perspectiva unei bune educații și a unei asistențe medicale reale.

About Post Author

Varia

Leave a Reply