„Am făcut presiuni asupra prietenei mele să facă un avort pe care nu-l dorea”

16 ianuarie 2020,  sursa: SPUC

O scrisoare din partea cititorilor publicației britanice The Sun, la rubrica „Dear Deidre” (ținută multă timp de Deidre Sanders – n.t.), aduce în atenție problema din ce în ce mai mare a avortului constrâns, în Marea Britanie. Scrisoarea anonimă descrie regretul unui bărbat după ce a făcut presiuni asupra iubitei lui să facă un avort pe care aceasta nu și l-a dorit.
În scrisoare se vorbește despre regretul bărbatului și modul în care acum „se urăște” pentru ceea ce a făcut.

Scrisoarea stârnește îngrijorări tot mai mari cu privire la constrângerea avortului care devine acum obișnuită în această țară. Louise Grant, directorul Centrului de asistență pentru recuperarea avortului și asistență la telefon (ARCH), a declarat: „Realitatea dureroasă este că majoritatea femeilor sunt presate sau constrânse într-un fel să e o decizie de avort, indiferent dacă o fac în mod subtil, aspru sau moderat. Aproximativ 75% dintre femeile care au contactat ARCH au cunoscut o formă de presiune sau de constrângere, multe dintre ele nici măcar nu și-au dat seama în acel moment de ce sau de cine este presată.

„În timp ce presiunea poate veni de la familie, prieteni sau chiar de la profesioniștii din domeniul sănătății, descoperim că poate veni în mare parte de la bărbați. Unii dintre acești bărbați pot crede că au cele mai bune intenții și nu cunosc efectul devastator pe care avortul îl poate avea asupra femeilor. Din acest motiv, societatea trebuie să-și îmbunătățească abilitatea de a conștientiza opțiunile alternative și sprijinul pentru femeile aflate în situații dificile. Unii bărbați adoptă o abordare mai violentă și din acest motiv societatea are datoria de a recunoaște că avortul este o formă de abuz în familie”.

În Marea Britanie se practică constrângerea la avort

Cercetările efectuate de compania de sondaje D-Cyfor au arătat recent că una din șapte femei din Marea Britanie a fost nevoită să facă un avort. Experții au cerut, de asemenea, ca profesioniștii din domeniul sănătății din Marea Britanie să fie vigilenți în depistarea constrângerii, după ce un studiu a sugerat că un sfert dintre femeile din SUA au fost supuse unor constrângeri în ceea ce pe privește decizia de a avorta, studiul numind constrângerea drept un eveniment „comun”.

Dna Grant a adăugat: „Realitatea scandaloasă din spatele cuvântului «alegere», care este adesea avortul, este că problema constrângerii și avortului forțat devine ceva obișnuit în Marea Britanie.”

 

About Post Author

Varia