Sinuciderea asistată este „o măsură a unei societăți disperate, fără suflet”, declară politicienii scoțieni

Sursa: SPUC.org.uk, 8 aprilie 2019

 Societatea ar trebui să prevină sinuciderea
Politicienii scoțieni din întreg spectrul politic scoțian s-au pronunțat împotriva noilor eforturi de a legaliza sinuciderea asistată.

Un număr de membri ai Parlamentului scoțian au scris o scrisoare ziarului „The Sunday Times”, în care afirmă că „societatea ar trebui să prevină sinuciderea, nu să o asiste”.
Scrisoarea este semnată de parlamentarii conservatori scoțieni Murdo Fraser, Jeremy Balfour, Donald Cameron și Gordon Lindhurst, Elaine Smith, Neil Bibby și Mark Griffin, parlamentari laburiști (Scottish Labour Party), John Mason de la SNP și Mike Rumble, PNL.
Scrisoarea vine ca reacție la acțiunea parlamentarilor, inclusiv a liderului scoțian conservator, Jackson Carlaw, a fostului lider al partidului labursit, Scottish Labour, Kezia Dugdale și Patrick Harvie, de la Scottish Green, care au scris în același ziar, săptămâna trecută, susținând sinuciderea asistată. Demnitatea prin moarte a fost, de asemenea, parte a unei campanii pentru a face încă o încercare de a aduce legislația în fața Parlamentului scoțian.

Nu asistăm moartea

Parlamentarii scoțieni, care se opun sinuciderii asistate, nu sunt de acord cu colegii lor, întrebându-i: „Am devenit cu adevărat o societate care spune că cel mai bun răspuns pe care îl putem da bolnavilor incurabil este acela de a-i ajuta să se sinucidă? Este într-adevăr tot ce le putem oferi? Pentru noi, aceasta este măsura unei societăți disperate, fără suflet. Credem că în Scoția astăzi putem fi mai buni”. Ei vorbesc, de asemenea, despre devastarea cauzată de sinucidere pentru cei rămași în urmă și subliniază faptul că Scoția are o strategie de prevenire a sinuciderilor, dintr-un motiv întemeiat. „Dacă statul spune că sinuciderea va fi asistată în anumite circumstanțe înseamnă că suntem în pericolul de a trimite societății mesaje confuze. Societatea ar trebui să prevină sinuciderea, nu să o asiste”, se spune în continuare în scrisoare.

Ei au tras următoarea concluzie: „S-a spus că legalizarea sinuciderii asistate înseamnă întreaga societate, și nu doar persoana care dorește să moară, acceptă că o persoană a pierdut toată valoarea, demnitatea și semnificația vieții. Credem că acest lucru ar avea un efect periculos asupra societății și va submina grav protecția juridică stabilită prin conceptul de demnitate umană egală și inerentă”.

Tulburările din cadrul Colegiului Regal al Medicilor (Royal College of Physicians) continuă

Noile dezbateri privind sinuciderea asistată în Scoția au loc ca urmare a demisionării președintelui Comisiei de Etică a Colegiului Regal al Medicilor, după ce comisia  renunțat în mod controversat la opoziția sa față de legalizarea sinuciderii asistate. Profesorul Albert Weale spune că decizia de a  împinge colegiul pe o poziție neutră, în ciuda faptului că a fost opțiunea cel mai puțin populară din cadrul consultărilor, a fost „incoerentă” și „nedreaptă”.

About Post Author

Varia

Leave a Reply