33% dintre americani au recurs sau cunosc pe cineva care a folosit o tehnică de reproducere artificială

Sursa:  http://www.genethique.org, 19 iulie 2018

La patruzeci de ani de la nașterea lui Louise Brown, primul copil născut  prin fertilizare in vitro, un studiu efectuat de Pew Research Center of Fertility Treatment a constatat ca 33% dintre adulții americani recunosc că ei înșiși sau cunoștințele lor au apelat la tratamentul fertilității pentru a avea un copil.

La fel ca Louise Brown, se estimează că aproximativ 7 milioane de copii sunt născuți prin procrearea artificială, la nivel mondial. O procedură pe care John Belon, endocrinolog la Clinica de Fertilitate Genesis din Brooklyn, New York, spune că necesită „un pic de știință, o mică magie și un pic de necunoscut”.

Conform sondajului, unele populații sunt mai înclinate să recurgă la tehnicile de procreare asistate medical.

Educația este un prim factor: 43% dintre absolvenți de liceu au fost „expuși” tratamentelor de fertilitate, dar rata ajunge la 56% atunci când dețin o diplomă de studii superioare.

Rasa și nivelul de trai influențează, de asemenea, comportamentele din acest domeniu. În ceea ce privește veniturile, familiile cu venituri de peste 75.000 $ sunt mai preocupate de aceasta, știind că un ciclu de FIV costă în medie 10.000 $ și că toate asigurările medicale nu acoperă costurile legate de utilizarea acestor tehnici.

În cele din urmă, femeile, cu 36%, au un pic mai multe șanse să se confrunte cu aceste probleme față de bărbați, 30%, arată studiul. Când femeile se apropie de menopauză, 9% dintre respondenți spun că soția sau partenera au folosit tratament pentru fertilitate.

În 2016, peste 75.000 de copii s-au născut în Statele Unite cu ajutorul reproducerii asistate. Aproximativ 2% din nașteri sunt rezultatul tehnicilor de reproducere.

About Post Author

Varia

Leave a Reply