Studii, constatări la 50 de ani de la adoptarea Legea avortului în Marea Britanie.
Surse: SPUC, 27 octombrie 2017
Un studiu nou a dezvăluit impactul „dureros și oribil” al avortului asupra sănătății femeii.
Astăzi, la a 50-a aniversare a Legii avortului din 1967, din Marea Britanie, SPUC a lansat Raportul „Avortul și sănătatea femeilor” (Citiți raportul complet ), o cercetare bazată pe date pentru medicii profesioniști, care se referă la impactul avortului asupra femeilor.
Cercetarea, care conține referințe complete, se bazează pe cercetarea globală și enumeră un șir de probleme de sănătate fizică și psihică, legate de avorturi. Studiul a fost condus de dr. Gregory Pike, cercetător medical și director fondator al Centrului de Bioetică și Cultură din Adelaide, Australia, și va fi trimis medicilor generaliști de pe tot cuprinsul Marii Britanii.
Principalele constatări ale cercetării includ:
- femeile sunt mai susceptibile să moară din orice cauză, după avort, comparativ cu nașterea;
- sinuciderea este de șase ori mai mare după avort decât după naștere;
- avortul este asociat cu rate semnificativ mai mari de deces comparativ cu femeile care au dat naștere;
- femeile au descris că au avut o tristețe semnificativă la trei ani după avort;
- există un risc crescut cu 30% de depresie și cu 25% risc crescut de anxietate după avort;
- femeile care au avut avorturi au prezentat tulburări de sănătate mintală cu 30% mai des comparativ cu femeile care nu avuseseră un avort;
- depresia, anxietatea și tulburarea de stres post-traumatic sunt, de asemenea, asociate cu sarcini ulterioare la femeile care au avut un avort;
- femeile care au avut un avort au un risc mai mare de a fi spitalizate la psihiatrie, în comparație cu femeile care își păstrează copiii;
- femeile care au avorturi medicale pot experimenta: transfuzii de sânge, tratament de urgență, administrarea de antibiotice IV și infecții.
La lansarea raportului, Antonia Tully a declarat: „Lobby-ul pentru avort și industria avortului, care fac milioane de lire sterline de la contribuabili pentru efectuarea avorturilor finanțate de stat, nu pare să le pese de impactul avortului asupra femeilor. Realitatea este că impactul este atât sfâșietor, cât și îngrozitor pentru atâtea femei.
Suntem îngrijorați că femeile care au o experiență de avort au probleme de sănătate mintală cu 30% mai des decât femeile care nasc. Pentru noi contează că riscul de sinucidere este de șase ori mai mare după un avort decât după nașterea copilului”.
Difuzarea acestui raport coincide, de asemenea, cu lobby-ul în circumscripții al SPUC. Membrii SPUC din întreaga Mare Britanie s-au întâlnit cu parlamentarii lor, îndemnându-i să se opună oricărei acțiuni de dezincriminare a avortului.
5 thoughts on “Impactul avortului asupra sănătății mintale și fizice a femeii”