Presa a facut cunoscute multiplele reusite in materie de terapie celulara. Astfel, cercetatorii taiwanezi au publicat rezultatele unui studiu despre utilizarea celulelor stem mezenchimatoase din cordonul ombilical uman pentru vindecarea maduvei spinarii la soareci.
O echipa de cercetatori britanici a utilizat, separat, o noua tehnica pentru repararea tesutului nervos din creier, la sobolani, distrus in utma unui accident vascular cerebral. Tehnica se bazeaza pe utilizarea unei matrice in polimer PGLA (acid polilactic poliglicolic), marimea careia nu depaseste o zecime de milimetru. Aceste matrice umplute cu celulele stem neurale sunt injectate in centrul creierului. Cercetatorii au constatat ca celulele stem migreaza de-a lungul matricelor si formeaza tesutul nervos primar. Ele reface conexiunile cu neuronii sanatosi prezenti la periferia cavitatii craniului.
O alta echipa de cercetatori britanici de la Universitatea Keele lucreaza asupra utilizarii campurilor magnetice pentru a dirija celulele stem ale pacientului spre un os sau un cartilagiu afectat. Obiectivul urmarit este insanatosirea persoanelor atinse de artrita, fara recurgerea la tehnici invazive.
Cercetatorii de la Institutul de oftalmologie de la Universitatea Collegiului Londra lucreaza asupra descoperirilor in domeniul degenerescentei oculare. Cercetatorii vor utiliza celule stem embrionare, prelucrate intr-o membrana sintetica si inserate apoi la nivelul retinei pentru a inlocui celulele afectate. (BE Taiwan, 21 aprilie 2009; BBC News Online, 6 aprilie; The Daily Telegraph, 6 aprilie 2009, Bio News, 20 aprilie 2009; The Sunday Times, 19 aprilie 2009; The Daily Mail, 20 aprilie 2009)