Conferinta medicului pediatru Ian Johnston, Londra, Marea Britanie

Dr. Ian Johnston s-a nascut in Irlanda si a studiat medicina la Dublin. In prezent, lucreaza ca medic pediatru, specialist in ingrijirea copiilor cu handicap la Londra. A avut o perioada de activitate in domeniul obstetricii si ginecologiei, intr-un spital din Marea Britanie, cand a fost martor la mai multe avorturi. A criticat politica actuala a guvernului Marii Britanii de promovare a educatiei sexuale si contraceptiei la tineri, ca mijloc de reducere a ratei sarcinilor. Solutia pe care o propune dr. Ian Johnston este implicarea familiei in educatia sexuala a adolescentilor. In felul acesta, debutul activitatii sexuale poate fi intarziat, iar adolescentii (atat baietii, cat si fetele) pot dezvolta atitudini responsabile fata de viata.

Despre conferinta au relatat publicatiile Posta Medicala si ROmedic.

Dr Ian Johnston aduce noi date, culese de specialisti britanici, despre felul cum influenteaza educatia sexuala cresterea avorturilor la adolescente. Educatia sexuala explicita promovata in randul tinerilor, de la varste cat mai mici, nu a rezolvat problema grava a avortului. Promovarea pe larg a contraceptiei la tinerii si tinerele de 15-19 ani (si mai mici, in ultimii ani), inseamna de fapt mai multe sarcini nedorite si mai multe avorturi. Aceasta idee este respinsa si neinteleasa, in general, in Romania. Situatia avorturilor, la toate categoriile de varsta, nu s-a imbunatatit in ultimii 16 ani. Mai mult, asa-zisele sarcini nedorite au crescut mai ales in randul adolescentelor. intre timp, statul a promovat programe de liberalizare sexuala, cheltuind sume enorme pentru raspandirea la nivel de masa a contraceptiei. Cu toate acestea, statisticile intocmite de institutii guvernamentale, care, in multe cazuri, incearca sa manipuleze oamenii, arata ca avem tot mai multe avorturi la tinere, tot mai multe boli cu transmitere sexuala la tineri, in special, iar varsta debutului sexual scade tot mai mult. Situatia devine tot mai alarmanta caci efectele avortului incep sa se vada. Numarul cazurilor de cancer mamar si de col uterin creste an de an. Putem intelege ca multe din adolescentele sau tinerele care au acceptat acest asa-zis nou mod de viata sexuala vor avea sanatatea macinata de asemenea boli.

Din datele pe care le avem, reiese ca 18% din avorturile din Romania sunt solicitate de adolescente cu varste intre 15-19 ani, iar 60% din avorturi se fac tinerelor de 15-24 ani. Varsta la care se recurge la avort este sub 14 ani.

Orientarea de baza a cursurilor de educatie sexuala, promovate in scoli, o da principiul descrierii explicite a relatiilor sexuale si a metodelor contraceptive, fara a aminti consecintele nefaste ale folosirii lor. In nici un caz nu este acceptata ideea prezentarii vietii trupesti prin viziunea moralei crestine. Pornind de la aceasta realitate, in care aspectele vietii sexuale sunt cunoscute trunchiat, doar din punct de vedere scientist si liberalist, constatam ca principiile pastrarii castitatii tinerilor pana la casatorie nu numai ca sunt ignorate de marea majoritate a profesorilor si medicilor, ci raspandirea si cunoasterea lor este ingradita in mod perfid. Asistam astfel la o cenzura violenta a comunicarii opiniilor si ideilor si la manipularea activitatilor educative. Acest tip de realitate corupta face ca atunci cand se aduce in discutie ideea castitatii sau abstinentei sa apara deja o reactie a elitei scientiste si liberaliste, care, prin ironie, manipulare si exclusivism, arunca asemenea viziune in neant.

Mai mult, respingerea ideii castitatii, ca mod alternativ la educatia liberalista practicata in prezent, aminteste de metodele comuniste de a darama tot ceea ce e “vechi”. Ideologii acestei viziuni folosesc deja o limba de lemn, care indoctrineaza, manipuleaza si spala constiintele. In discursurile lor apar tot mai des etichetari de genul “inapoiat”, “neinformat”, “necivilizat”, “neemancipat”, “bigot”, in contrast cu noii termeni, “contraceptie moderna”, “sex protejat”, “acces la serviciile moderne de contraceptie” s.a. Diferenta este ca, in comunism, indoctrinarea se facea mai ales prin aplicarea fortei. Acum, noua elita foloseste metode perfide de manipulare prin limbaj. Aceasta elita il face pe om sa accepte – paradoxal – de buna voie toate aceste concepte noi, mai ales din teama de a nu fi exclus din grup.

Datele pe care le prezentam, incercand sa argumentam caderea intr-o realitate corupta si dureroasa, nu sunt decat date statistice reci. Ele nu reflecta in nici un fel suferintele tinerelor care trec printr-un avort sau suferinta parintilor implicati in aceste cazuri tragice (daca afla pana la urma) sau alte suferinte, care vin tot de aici.

Ne-am intrebat de multe ori de ce nu au fost create programe pentru parinti, prin care sa fie evidentiata importanta prezentei lor ca parteneri in educatia sexuala a copiilor lor. Tot mai multi oameni ar putea intelege ca parintii sunt cei mai indreptatiti sa faca acest lucru, nu scoala. Iar daca scoala doreste sa se implice, ea ar putea avea un rol benefic doar daca ar face asta prin cooperare cu parintii. Altfel, elevii din scoli, care reprezinta un public captiv, sunt o buna tinta a tot felul de programe intitulate generic “de sanatate”, care nu se reduc decat la promovarea contraceptiei si, implicit, a avortului. Daca ne gandim aici ca si Lenin spunea, “Dati-mi un copil de 8 ani si va garantez ca va fi bolsevic toata viata”, este lesne de inteles de ce este urmarit acest auditoriu “captiv” cu atata interes de diverse genuri de ideologi. Am putea spune ca propaganda scientista si liberalista incearca “remodelarea” copiilor, la fel cum comunistii, care aveau aceeasi viziune materialista, au incercat formarea “omului nou”, cu “constiinta socialista”. Omul nou, cel idealizat astazi la nivel social, este lipsit de inhibitii in ceea ce priveste sexualitatea, iar in plan sufletesc, sinele sau ego-ul este plasat pe primul loc.

Privind lucrurile din perspectiva parintilor, aceasta atitudine nu este corecta deoarece in primul rand parintii suporta toate cheltuielile si toate consecintele, care tin de viata sexuala a copiilor lor inceputa precoce. Fie ca sunt cheltuieli pentru medicamente, fie ca e vorba de costurile cresterii unui copil care este adus pe lume. Sa nu uitam insa si faptul ca aici sunt implicate emotiile si suferintele parintilor si ale copiilor, stari sufletesti de care aproape nimeni nu vorbeste.

Dl Ian Johnston vine sa ne aduca cateva informatii si argumente care provin din experienta tarii sale, Marea Britanie. Pe aceasta cale, el arata ca solutia de promovare insistenta si instruire pe larg a utilizarii contraceptivelor nu face decat sa toarne gaz pe focul sexualitatii, sa atate curiozitatea copiilor, a adolescentilor, sa tulbure sufletele lor, determinandu-i astfel sa practice relatii sexuale precoce. Asta face sa creasca numarul celor cu mai multi parteneri sexuali, face sa creasca numarul sarcinilor nedorite, al bolilor cu transmitere sexuala.

Multi tineri care si-au inceput relatiile sexuale sustin ca ar fi dorit sa nu fi avut parte de aceasta experienta, iar majoritatea dintre tineri sustin ca ar dori sa stie mai degraba cum sa spuna “nu”, fara sa raneasca sentimentele celuilalt.

Medicii, in special, stiu si inteleg cat de buna este preventia unei boli. Sa incercam sa prevenim – aceasta-i una din caile cele bune – si acest lucru ne revine noua, parintilor, in primul rand.

Conferinte © Asociatia Provita Media

About Post Author

Varia

Leave a Reply