Sursa: PNCI, 21 ianuarie 2011
In timpul vizitei sale oficiale din SUA, presedintele chinez Hu Jintao a fost primit cu multa caldura de catre presedintele american Barack Obama, fiind onorat cu un dineu oficial. Dupa cum arata PNCIUS.org, vizita presedintelui Hu a insemnat si un prilej de a expune incalcarile grave ale drepturilor omului care au loc in China de azi.
Potrivit PNCIUS.org, noul presedinte al Camerei, republicanul John Boehner, a facut referire la avortul fortat din China, in timpul unei intalniri a presedintelui Hu cu conducerea Congresului SUA. Boehner a declarat: „Cand vine vorba de garantarea libertatii si demnitatii tuturor cetatenilor, inclusiv si mai ales a celor nenascuti, liderii chinezi au responsabilitatea de a imbunatati situatia, iar Statele Unite are responsabilitatea de a-i face atenti asupra acestei situatii”.
Deputatii americani Chris Smith si Frank Wolf au gazduit o conferinta de presa, la care au participat activisti cunoscuti ai drepturilor omului din China, care au vorbit despre milioane de oameni inchisi, torturati si omorati de regimul opresiv chinez si au depus marturie impotriva politicii de control al populatiei din China. Potrivit deputatului Chris Smith, „Politica unui singur copil pe cuplu din China, cu ororile care o insotesc, ce includ campanii de avort fortat si avorturi selective in functie de sex, este, ca scop si gravitate, abuzul cel mai grav impotriva drepturilor omului, cea mai grava crima impotriva sexului feminin din ziua de azi”.
Putini oameni din afara Chinei inteleg ce presupune un sistem masiv si crud al politicii unui singur copil de control social. Dupa cum a rezumat Comisia privind China din SUA, sistemul este „marcat de propaganda continua, monitorizarea obligatorie a ciclurilor reproductive ale femeilor, contraceptie obligatorie, permis obligatoriu privind nasterea, amenzi coercitive pentru nerespectare, … sterilizare fortata si avort”.
Presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei, congresmanul Ileana Ros-Lehtinen, a prezentat presedintelui Hu o lista de preocupari cu privire la incalcarea drepturilor omului in China, in timpul intalnirii de la Casa Alba. Hu a raspuns doar unei singure intrebari – avortul fortat. Potrivit lui Ros-Lehtinen, „Dintre toate problemele pe care le-am ridicat, singura la care am primit un raspuns de la domnul Hu a fost declaratia mea prin care am indemnat sa se puna capat politicii de avort fortat din Chinei. Am fost uimita cand el a insistat ca o astfel de politica nu exista”. Negarea de catre Hu a practicii avortului fortat in impunerea politicii unui copil arunca indoieli serioase asupra credibilitatii sale, caci mass media din intreaga lume a publicat ingrijorarea aparatorilor chinezi ai drepturilor omului, care au expus brutalitatea politicii populatiei din China.
Reggie Littlejohn de la organizatia Women’s Rights Without Frontiers, a condamnat actele de violenta de avort fortat in China, iar fostul lider al studentilor din Piata Tiananmen, Chai Ling, a lansat o pledoarie pentru a se pune capat celor 35.000 de avorturi fortate zilnice din China. Ling, fondatorul organizatiei All Girls Allowed, a fost plin de speranta ca americanii isi vor exprima opozitia fata de abuzul provocat asupra femeilor din China si de uciderea copiilor de sex feminin prin avort selectiv si infanticid. Aceste practici discriminatorii rezulta in nasterea, in fiecare an, a unui numar de baieti cu 1,1 milioane mai mult decat fete. Se estimeaza ca pana in 2020, 40 de milioane de barbati chinezi nu vor fi capabil sa-si gaseasca o sotie.
Imagini clare si convingatoare, filmate de organizatia Women’s Rights Without Frontiers, in interiorul Chinei, dezvaluie femei ai caror copii au fost avortati cu forta, deoarece sarcinile erau neautorizate. Presedintele Hu ar trebui sa vada aceste imagini si sa afle despre brutalitatea asupra femeilor din China. In plus, site-ul All Girls Allowed ofera istorii si documente despre politica unui singur copil, inclusiv link-uri catre Comisia Executiva a Congresului SUA cu privire la China, Raportul anual 2010, care subliniaza: „In 2010, Comisia a analizat rapoartele de guvern din noua provincii, care au folosit expresia „prin toate mijloacele necesare” (qian fang bai ji) pentru a semnifica masurile de impunere intensificate si fara retinere a functionarilor chinezi, care supravegheaza avorturi fortate”.
Stiri © Asociatia Provita Media