Autori: Suzanne Smith și LaRenda Sommers
Sursa: United Families International, 20 aprilie 2018
Suzanne Smith este mamă a trei copii și bunică a trei nepoți. Este căsătorită de 33 de ani. Scrie cu pasiune despre problemele de căsătorie și de familie și despre rolul crucial al familiei în societate.
LaRenda Sommers este căsătorită de 31 de ani cu soțul ei, pe care l-a cunoscut în timpul liceului. Este mamă a cinci copii și bunică a 10 nepoți. Familia este o prioritate în viața ei.
În dezbaterile aprige despre dreptul la viață și dreptul de a alege, care se dezlănțuie [în SUA], o singură considerație a fost ignorată de platforma avortului: efectul devastator al avorturilor asupra sănătății mintale a femeilor. Dacă ne pasă de femei, atunci trebuie să abordăm legătura incontestabilă dintre avort și lupta femeilor, care au făcut avort, cu depresia, anxietatea, abuzul de alcool și droguri și sinuciderea.
Prietena mea, pe care o vom numi Karen, este un exemplu al unei femei care a luptat împotriva depresiei și a stimei de sine scăzute din cauza unui avort. Când era în ultimul an de liceu, a rămas însărcinată. Ea a simțit că nu-i putea stresa și îngrijora pe părinții ei, așa că a decis să facă avort. Nimeni nu i-a spus că această povară grea o va bântui tot restul vieții. A avut de îndurat o deprimare debilitantă și un sentiment de disperare pentru că a pus capăt vieții unui copil, singurul copil pe care ar fi avut ocazia să-l poarte în pântece. După ce Karen s-a căsătorit, soțul ei a fost diagnosticat cu cancer. Efectele radiațiilor și chimioterapiei folosite pentru a-i salva viața au însemnat că nu va putea avea copii. Susținătorii avortului nu doresc să arate un astfel de tablou.
O nouă paradigmă oribilă
Există o tendință îngrijorătoare în societatea [americană] de a schimba paradigma avortului din una dintre cele mai îngrozitoare și cumplite decizii pe care le poate lua o femeie, într-un fel de sărbătorire pentru că ai luat o viață. Credeți-ne sau nu, există petreceri reale de avort, completate cu invitații formale pentru ca oamenii să vină să sărbătorească avortul gazdei. Pe lângă acestei petreceri, se lansează campanii sociale noi, cum ar fi „1 in 3”, „The Abortion Diary Podcast” și „Not Alone”, care culeg povești despre avort fără regrete din partea publicului larg pentru a le posta pe social media.
Întrebarea noastră este cum au coborât atât de jos unele femei încât să ia avortul atât de ușor, ca și cum nu ar fi fost mare lucru sau ca și cum nu ar avea consecințe pe termen lung. Nu vă lăsați păcăliți! Majoritatea femeilor care au făcut avort suferă din cauza deciziei lor pentru tot restul vieții. Deci, care sunt statisticile actuale privind avortul și sănătatea mintală? În revista științifică BJPsych: The British Journal of Psychiatry, analiza cercetărilor efectuate în perioada 1995-2005 a dus la concluzia că femeile care au suferit un avort au prezentat un risc crescut de probleme de sănătate mintală în 81% din cazuri comparativ cu femeile care nu avuseseră un avort.
Este uluitor! O constatare interesantă în această compilație a 22 de studii este că și femeile care au avut un copil în afara căsătoriei sau o sarcină neplanificată, care a dus la naștere, au avut o evoluție mai bună emoțional decât cele care au ales să-și înceteze sarcina.
Ascunderea adevărului urât
Credeți că acei consilieri de la Planned Parenthood lasă femeile să afle despre aceste statistici deranjante? Nu, dimpotrivă! Informațiile de pe site-ul Planned Parenthood arată: „Problemele emoționale grave, pe termen lung, după avort, sunt rare și la fel de neobișnuite ca și după naștere. Este mai probabil ca ele să se întâmple persoanelor care trebuie să pună capăt unei sarcini din motive de sănătate, persoanelor care nu au sprijin în decizia lor de a avorta sau persoanelor care au un istoric cu probleme de sănătate mintală. Majoritatea femeilor simt ușurare după un avort”.
Serios?! A spune că acestea sunt neadevăruri ar fi prea puțin! Nu cred că prietena mea Karen a fost „ușurată”, nici cele 81% dintre femeile care se luptă să-și găsească liniștea după avort.
În plus față de boala mintală, femeile care au suferit un avort au mai multe șanse de a avea probleme cu dependența de droguri și alcool. Cercetătorii de la Institutul Elliot au descoperit că, dintre femeile chestionate, cele care au întrerupt prima sarcină au fost de 3,9 ori mai predispuse să se angajeze în consumul ulterior de droguri sau alcool decât cele care nu au avut niciodată un avort. Aceste noi descoperiri au un grad ridicat de importanță statistică, p <.0001, adică există mai puțin de 1 posibilitate la 10.000 ca aceste constatări să fi putut apărea întâmplător.
Abuzul de droguri și de alcool nu este o surpriză. Aceste femei se străduiesc cel mai adesea să-și înăbușe durerea și agonia realității alese de ele – din cauza acțiunilor lor, o inimă ce bătea a fost oprită, o mică viață a fost ruptă în bucăți. Această constatare este mult prea greu de suportat. Thomas Strahan, cercetător al Asociației de Cercetări Interdisciplinare, a spus: „Femeile care au avut un avort au mai multe șanse de a se angaja în consumul de droguri și alcool, adesea ca mijloc de «amorțire» a sentimentelor negative ce rezultă din avort. Acest lucru va afecta, la rândul său, capacitatea lor de a funcționa la locul de muncă și le poate inhiba abilitatea lor de a intra în relații importante”.
E timpul să sondăm realitatea
Dr. David Reardon, directorul Institutului Elliot, a spus: „… este timpul să ne îngrijoreze mai puțin simbolismul avortului legal și să ne neliniștească mai mult realitatea sa. Avortul nu eliberează femeile. Pur și simplu le înrobește într-un mod nou.” Este timpul să recunoaștem efectele oribile ale avortului asupra femeilor. Datorăm femeilor de pretutindeni adevărul despre avort și impactul lui devastator asupra fericirii și bunăstării lor viitoare.