Avortul – chiar eliberează femeile?

Sursa: Le Salon Beige
„Dreptul la avort” a devenit acum atât de „fundamental” încât este dificil să discutăm despre riscurile avortului pentru sănătatea fizică sau psihică a femeilor, complicate de contestarea a ceea ce a devenit o „valoare a Republicii Franceze”, sub acuzația de urmărire penală. Marie Philippe, fondatoare a site-ului IVG.net, a vorbit cu peste 10.000 de femei, înainte sau după avort. Expertiza ei a făcut-o să facă o investigație amănunțită și să descopere o altă parte a avortului, cauzele și consecințele acestuia.

Este “libertatea” femeii cu adevărat respectată? Care sunt presiunile anturajului de a provoca avortul? Este limita dintre copilul „dorit” sau „nedorit” clară? Cartea oferă povești teribile ale unor fete tinere, forțate de către părinții lor ă, despre medici care împing la avort, despre asistente medicale și alți medici, care lucrează în această industrie abominabilă…

„Ceea ce este cel mai izbitor în această  «luptă interioară» pe care aceste femei o duc împotriva lor însele este de a vedea importanța presiunii psihologice asupra lor de către cei din jurul lor. Această presiune care transformă inimile femeilor și le diminuează libertatea. Această presiune pare din ce în ce mai puternică în societatea din ce în ce mai normativă de astăzi”.

„Astăzi, în Franța, nici o prevedere juridică nu protejează femeile victime ale presiunii psihologice, care sunt impuse să avorteze. Această logică consideră că avortul nu este doar o posibilitate cu consecințe potențial negative, ci și un drept „fundamental” la o acțiune în mod necesar pozitivă […] Realitatea trăită poate fi foarte diferită: atunci când o femeie este însărcinată într-o situație „complicată”, există adesea anturajul care împinge la avort, ce merge uneori până la abuz psihic sau fizic. Adolescenta gravidă care este «aruncată» în stradă este încă o situație destul de comună astăzi”.

„Există egalitate între bărbați și femei astăzi. Iar atunci când vine vorba de avort, sunt șocată de dominația pe care o exercită bărbații asupra acestui subiect: ei sunt primii care cer avortul partenerei lor. Ei fac acest lucru cu o agresiune de temut și cu cele mai grave amenințări. Ei sunt, astfel, cei mai înfocați apărători ai „dreptului” la avort, pe rețelele sociale și chiar la telefon. Și, desigur, ei nu suferă consecințele grave pe care am studiat cel puțin în acest studiu. Când primim amenințări de abuz prin poștă sau telefon, 90% dintre aceștia sunt bărbați care, de fapt, ne acuză implicit că sunt «deranjați»”.

About Post Author

Varia

Leave a Reply