1. O viziune asupra vieții”, autori: Larisa Ciochina, Constantin Iftime, Provita Media, Bucuresti, 2003, 196 pagini.
Autorii prezinta fenomenul avortului din Romania, utilizand informatii din literatura de specialitate si din presa. Pentru a surprinde modul in care institutiile guvernamentale si neguvernamentale romanesti reactioneaza la stavilirea noilor mentalitati generate de ideologia scientista si a liberalismului sexual, autorii au efectuat anchete jurnalistice, ce au fost redate sintetic in aceasta carte. Cartea scoate in evidenta cateva realitati evidente astazi: industria avortului decimeaza populatia Romaniei, adolescentii si tinerii sunt „educati” sa apeleze cat mai devreme la relatii sexuale, subrezindu-si trupul si sufletul, bolile cu transmitere sexuala, inclusiv HIV/SIDA, au scapat de sub control iar numarul femeilor bolnave de cancer de san si de col uterin a crescut vertiginos. (Autorii)
2. „Avortul, intrebari si raspunsuri. Să-i iubim pe amândoi”, autori: Dr. John C. Willke, Barbara H. Willke, Editura Provita Media, Bucuresti, 2007, 424 pagini
Cartea autorilor americani dr. John C. Willke si Barbara H. Willke, “Avortul. Intrebari si raspunsuri”, subintitulata “Sa-i iubim pe amandoi”, a fost tradusa, de la aparitia primei editii in SUA, in 1985, in peste 20 de limbi. Ideile pe care le promoveaza autorii pot produce efecte pozitive asupra unor molime sociale, care evolueaza ca o avalansa in societatea noastra de astazi, iar cursa aceasta de asanare a mediului poluat, chiar otravit, de politicile liberaliste si de viziunea mercantilista asupra vietii, se da contra cronometru.
3. „Războiul împotriva populației”, autor : Jacqueline Kasun, Editura Provita Media, Bucuresti, 2008, 336 pagini. Cartea “Razboiul impotriva populatiei”, de Jacqueline Kasun, respinge, cu argumente științifice și economice, ideea potrivit căreia populatia lumii se inmulteste intr-un ritm prea mare. Dr. Jacqueline Kasun este profesor de economie la Universitatea de Stat Humboldt din Arcata, California. Scrierile sale au aparut in publicatii precum The Wall Street Journal, Public Interest, The American Spectator, The Christian Science Monitor si alte publicatii, precum si in reviste de specialitate.
4. „Educație sexuală sau îndoctrinare?”, Autor : Valerie Riches, Editura Provita Media, Bucuresti, 2008, 80 pagini.
Cartea “Educatie sexuala sau indoctrinare?” (autor: Valerie Riches) constituie o sinteza a ideilor si argumentelor autoarei Valerie Riches despre genul de educatie sexuala practicat in Marea Britanie. Aceste programe, sustine autoarea, facand apel la o gama larga de documente, au fost initiate la inceputul anilor ”70. Atunci, mai multe organizatii au impus opiniei publice spre dezbatere mai multe teme ca: eugenia, controlul populatiei, reforma legislatiei familiei si a moravurilor sexuale, educatia sexuala si pentru sanatate si drepturile copiilor. Ideile acestea au fost puse in practica prin programe finantate de guvernul britanic. De fapt, educatia sexuala, asa cum a fost ea initiata si practicata in scoli, se reducea, in esenta, la obisnuirea copiilor cu modelul sexualitatii deschise si cu metodele contraceptive.
5. „Eroare fatală. Lupta pentru controlul populației lumii”, Autor: Matthew Connelly, Editura Provita Media, 2013, 352 pagini.
Editura Provita Media va ofera spre lectura cartea despre istoria cea mai recenta a controlului populatiei lumii. Autorul cartii, Matthew Connelly, profesor de istorie la Universitatea Columbia (SUA), ne propune, de fapt, un dosar foarte complex, realizat cu metode stiintifice, din domeniul istoriei, in care prezinta modul cum a evoluat acest razboi ascuns, indreptat impotriva populatiilor lumii. „Eroare fatala. Lupta pentru controlul populatiei lumii” este una dintre cele mai importante lucrari despre ingerinta unor mari organizatii si oameni politici si de stiinta in viata cea mai intima a oamenilor. E vorba de organizatii internationale si oamenii influenti, care s-au aflat in spatele marilor scenarii privind stoparea cresterii populatiei lumii, de la inceputul secolului XX si pana in prezent.
6.„Un mod de viață”, Volum editat de Societatea pentru Protectia Copiilor Nenascuti, Londra , Editura Provita Media, 2014, 184 pagini
Volumul „Un mod de viața” (titlul original, ”A Way of Life”) se află la ediția a doua și a fost conceput si editat de catre Societatea pentru Protecția Copiilor Nenascuți din Marea Britanie. Este una dintre cele mai complete descrieri de astazi a problemelor, fericite și nefericite, cu privire la viața copilului nenascut. In același timp, ea ofera un model de societate, cum este cel din Irlanda de Nord de astazi, cu privire la modul in care se pot proteja aceste vieți vulnerabile ale copiilor nenăscuți.
7. „Ce anume îl învățați pe copilul meu?”, autor: Miriam Grossman, dr. in stiinte medicale, Provita Media, 2015, 240 pagini, 15 lei
„Ce anume il invatati pe copilul meu?” a fost scrisa din inima de catre medicul american psihiatru de copii, adolescenti si adulti, Miriam Grossman, pentru parinti, tutori, profesori si pentru toti cei care lucreaza cu copiii. A fost scrisa dupa ani de munca cu studentele dintr-un mare centru universitar din SUA, Universitatea din California, Los Angeles (UCLA), si dupa ani de cercetari in biblioteca, in care si-a dat seama ca ceea ce se studiaza la disciplina „educatia sexuala” in scolile din SUA este complet diferit fata de ceea ce reflecta realitatea. Bolile cu transmitere sexuala in randul tinerilor cresc, cu toate noile instructiuni ale educatorilor de educatie sexuala pentru „sex mai protejat”, la fel si problemele emotionale.
8. „Prețul uman al mondializării”, autor: Michel Schooyans, în colab. cu Anne-Marie Libert, Provita Media, București, 196 pag.
Michel Schooyans, în această lucrare, se întreabă dacă nu cumva omul de azi plătește prea mult prețul mondializării. De aceea, el aduce în dezbatere strategiile așa-numitor politici de sănătate reproductivă, examinează probleme precum: eugenia, legătura dintre iubire și sexualitate, globalizarea sărăciei, apariția în forță a unei poliții a gândirii și ecologiste și loialitatea anumitor cercuri creștine față de marile organizații mondiale. Analiza fină a autorului vine în contra curentului general de opinie și aduce răspunsuri edificatoare.
Despre autori: Michel Schooyans este profesor emerit la Universitatea Catolică din Louvain (Belgia), unde predă filozofie politică, ideologii contemporane și etica politicilor demografice. Filozof și teolog, Mons. Michel Schooyans este membru al Academiei pontificale pentru Științele Sociale, membru al Academiei pontificale pentru viață și membru al Academiei mexicane de Bioetică.
Licențiată în filozofie și în științe religioase la Universitatea Catolică din Louvain, Anne-Marie Libert este specialistă în cercetarea gândirii lui Malthus, a surselor, istoriei și actualității acesteia. În prezent, este profesoară la Grand Séminaire de Namur.