Presiuni pentru extinderea orelor de educatie sexuala obligatorie, in Marea Britanie

Dna Beverly Hughes, ministrul pentru copii, tineri si familii din Marea Britanie, a declarat ca se afla sub presiunea de a forta scolile sa extinda orele de educatie sexuala obligatorie. In prezent, scolile trebuie sa predea copiilor fapte biologice despre relatiile sexuale la copii in varsta de 11-14 ani. Ea a declarat ca guvernul a realizat o revizuire a strategiei sale de educatie sexuala, deoarece Marea Britanie inca se mai afla pe primul loc in Europa Occidentala, la rata sarcinilor la adolescente, in ciuda cheltuirii a 150 milioane de lire sterline, din 1999 incoace. Ea a declarat ca nu exista „solutii magice” pentru problema. (Telegraph, 30 ianuarie 2008) Parlamentarul Chris Bryant, mana dreapta a liderului laburist, a elaborat un raport privitor la sarcina la adolescente, sugerand ca parintilor sa li se trimita recomandari privind relatiile sexuale, cand copiii ating varsta de 9 ani. Alta sugestie  este sa se faca prezervativele disponibile gratuit, in locurile frecventate de adolescenti, dupa cum se procedeaza in barurile pentru homosexuali. (Telegraph, 28 ianuarie si Pink, 29 ianuarie 2008) Raportul dlui Bryant poate fi citit la adresa de internet: http://www.teenagemums.org.uk/

Rata sarcinilor la adolescentele britanice sub 18 ani este cea mai mare din Europa, iar guvernul nu si-a atins nici pe jumatate tinta de reducere a acesteia. Cifrele date publicitatii de catre Oficiul National de Statistici arata ca sarcina la adolescente a scazut doar cu 5%, din 2001. (Daily Mail, 28 februarie 2008) Liberal-democratii britanici au criticat lipsa de progres a guvernului in ceea ce priveste atingerea tintei pe care si-a propus-o. (PA on Channel 4, 28 februarie 2008) Liberal-democratii britanici propun aceleasi politici guvernului. Numarul conceptiilor sau al sarcinilor raportate este calculat prin adunarea numarului nasterilor cu cel al avorturilor. Sarcinile care se pierd in mod spontan sau avortate prin contraceptive abortive nu sunt luate in calcul.

Statisticile oficiale britanice arata de asemenea un numar-record de sarcini in randul femeilor de peste 40 de ani. Tot mai multe femei amana maternitatea pentru a se concentra asupra carierei, relateaza ITN. Rata sarcinilor a crescut cu 7%, in perioada 2005-2006, de la 11,5 la o mie de femei, la 12,2. (ITN, 28 februarie 2008) Un studiu arata ca tot mai multe apar in afara casatoriei. In 56% din conceptiile din 2006 parintii erau necasatoriti. (Telegraph, 29 februarie 2008)

About Post Author

Varia

Leave a Reply