Modificarea Codului Familiei – o necesitate

Senatorii din Comisia juridica au modificat Codul Familiei precizand ca „familia are la baza casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie”. Prin aceasta actiune, senatorii doresc sa se evite „interpretarile in ceea ce priveste intocmirea actelor de stare civila si de a se solicita in Romania oficierea de casatorii intre persoane de acelasi sex, incalcandu-se astfel Biblia”. Astfel se stipuleaza in expunerea de motive a unor parlamentari din PSD si PRM care au cerut modificarea Codului Familiei. (Adevarul, 6 februarie 2008; Ziua, 6 februarie 2008)

Propunerea de modificare a Codului Familiei apartine unui grup de 26 de parlamentari, apartinand grupurilor PRM, PSD, PD si PNL.  Presedintele Comisiei pentru drepturile omului, senatorul UDMR Gyorgy Frunda, s-a declarat impotriva acestei modificari legislative, desi a mentionat ca nu este de acord cu casatoriile intre persoane de acelasi sex.

Bisericile crestine resping categoric oficializarea relatiilor homosexuale. Biserica Catolica sustine propunerea legislativa de modificare a Codului Familiei. Nu este vorba despre discriminare, ci despre sublinierea adevaratului inteles al familiei si al casatoriei, ca uniune intre un barbat si o femeie. In fata Bisericii, casatoria dintre doua persoane de acelasi sex este un nonsens. (…) Daca doua persoane de acelasi sex doresc sa se casatoreasca, nu este nicio problema, insa nu trebuie sa se numeasca familie. Sa isi gaseasca un alt nume”, a declarat purtatorul de cuvant al Bisericii Catolice, Francisc Dobos. (Adevarul, 14 februarie 2008)

Reprezentantii Aso­ci­a­tiei Accept, care apara drepturile homosexualilor si ale lesbienelor din Romania, au catalogat drept „neconstitutionala” recenta modificare a articolului 1 din Codul Familiei de catre senatorii din Comisia juridica. (Adevarul, 7 februarie 2008) Organizatia Human Rights Watch sustine ca „parlamentarii romani ar trebui sa respinga o modificare a Codului Familiei care defineste casatoria ca fiind incheiata exclusiv intre un barbat si o femeie”. (Ziua, 9 februarie 2008)

About Post Author

Varia

Leave a Reply