Parteneriate civile heterosexuale – o rețetă a confuziei

Sursa: C4M.org.uk, 13 decembrie 2017

Recent s-a relatat că Guvernul britanic va sprijini un proiect de lege propus de membri parlamentari privați (Private Members’ Bill) care va introduce parteneriate civile pentru cupluri de sex opus.

În Scoția, de asemenea, s-a relatat că un sistem similar a câștigat sprijinul Consiliului Național al Partidului Național Scoțian, care urmărește să introducă mai târziu, în Parlamentul Scoțian, parteneriatele civile.

Așa cum a  declarat Coaliția pentru Căsătorie pentru The Sunday Times, aceste planuri sunt un alt exemplu de confuzie, creată în momentul în care Parlamentul a început să modifice legile căsătoriei, legi care au fost încercate, testate și bine înțelese de toți. Directorul Campaniei Coaliției pentru Căsătorie, Thomas Pascoe a declarat pentru „The Daily Times”:

Dacă schimbările propuse vor avea succes, statutul căsătoriei se va îndepărta de etalonul social de aur, devenind, în decurs de o generație, o opțiune printre multe altele deconcertante. Privilegiile vieții în căsătorie cer un angajament pe viață față de îndatoririle pe care le implică. [Parteneriatul civil] este o căsătorie de unică folosință, care cere privilegii fără responsabilități. Nu există nici o cerere din partea publicului pentru astfel de parteneriate și va implica costuri sociale uriașe”.

Cea de-a doua lectură a Proiectului de lege al membrilor privați va avea loc probabil în februarie, iar Coaliția pentru Căsătorie va contacta susținătorii la timpul oportun, pentru a-i sprijini să-și facă cunoscute opiniile, dacă doresc.

About Post Author

Varia

Leave a Reply