Insulele Bermude abrogă căsătoria între persoane de același sex

Sursa: C4M.org.uk, 13 decembrie 2017

Insulele Bermude reprezintă prima regiune din lume care restabilește definiția tradițională a căsătoriei, prin legiferarea interzicerii căsătoriilor de același sex, la numai șase luni de la legalizarea acestora.

Alegătorii din Teritoriul britanic de peste mări au respins căsătoria între persoane de același sex printr-un vot decisiv dat în timpul referendumului din 2016.

Cu toate acestea, la începutul acestui an, Curtea Supremă a Bermudelor a ignorat votul public, hotărând că ar trebui să fie legală căsătoria între persoane de același sex. Prima dintre ceremoniile de acest fel a avut loc în iunie.
Următoarele alegeri au condus la o schimbare a guvernului, iar săptămâna trecută, Camera Asambleei a adoptat o măsură de restabilire a definiției tradiționale a căsătoriei.

Parteneriatele interne, o formă de parteneriat civil, vor fi acum disponibile cuplurilor de același sex, în locul căsătoriei.

Știrea este importantă și încurajatoare. Căsătoria de același sex nu este ireversibilă. Presiuniea publică hotărâtă poate influența politicienii pentru a restabili definiția tradițională a căsătoriei.

În numele susținătorilor, Coaliția pentru Căsătorie din Marea Britanie este hotărâtă să continue impună chestiunea căsătoriei între persoane de același sex pe agenda alegerilor din Regatul Unit, în speranța unei schimbări similare în această țară.

About Post Author

Varia

Leave a Reply