SUA: 13 noi linii de celule stem embrionare umane

Autoritatile medicale americane au autorizat la 3 decembrie 2009 utilizarea a 13 noi linii de celule stem embrionare umane pentru cercetarea finantata de la bugetul public. Sunt primele linii din momentul in care Barack Obama a anuntat, la 9 martie 2009, ca va reveni asupra interdictiei impuse de fostul presedinte George W. Bush, in 2001. „Aceste celule stem sunt derivate din embrionii donati, potrivit unui anume proces etic”, a explicat directorul Institutului American al Sanatatii.

Presedintele Statelor Unite a numit la inceputul acestei luni presedintele si vicepresedintele noii Comisii Prezidentiale pentru Studii si Chestiuni de Bioetica: Amy Gutman (rectorul Universitatii Pennsylvania) si James W. Wagner (rectorul Universitatii Emory, Georgia).

Potrivit unui comunicat de presa al Casei Albe, Comisia va trebui „sa identifice si sa promoveze politici si practici care permit garantarea ca cercetarea stiintifica, administrarea de ingrijiri medicale si inovatiile tehnologice sunt conduse intr-o maniera etica”. (La Croix, 4 decembrie 2009; BioEdge, 28 noiembrie 2009)

About Post Author

Varia

Leave a Reply