IPS Serafim Joanta: „Romania are legislatia cea mai libertina din Europa in privinta avortului”

La Manastirea de la Nicula, la praznicul Adormirii Maicii Domnului, mitropolitul Germaniei si Europei de Nord, IPS Serafim Joanta, in cadrul predicii tinute in fata zecilor de mii de pelerini, a spus ca Romania are legislatia cea mai libertina din Europa in privinta avortului. El a declarat ca, in Occident, oamenii nu sunt preocupati de saracie sau de foamete, ci de scaderea populatiei. IPS a atras atentia credinciosilor ca uciderea pruncilor este cel mai greu dintre pacate, adaugand ca viata copilului incepe inca din momentul conceperii sale, nu dupa sase saptamani sau dupa sase luni.

Mircea Geoana, presedintele Partidului Social-Democrat a preluat ideea IPS, sustinand ca „problema declinului demografic este reala, iar modul in care se rezolva acest subiect este o problema serioasa in societate”. „Evident ca sunt abordari diferite, de natura religioasa, morala sau laica, dar cred ca o dezbatere despre viitorul demografic al natiunii romane trebuie facuta”, a afirmat liderul social-democrat, dand exemplul Poloniei, care a avut „un raspuns integrat” la aceasta problema, inasprind legislatia care reglementeaza posibilitatea avorturilor si oferind sprijin pentru mame. „Subiectul nu este simplu, dar este ireversibil pentru noi, daca vrem sa ramanem peste 20 de milioane in urmatorii 20 de ani. Trebuie sa facem ceva. Daca stam, cum se intampla acum, vom ramane probabil o natiune de 10-14 milioane si ar fi pacat sa ajungem la nivelul Ungariei”, a afirmat liderul PSD.

Comentariu Provita Media:  Este imbucurator ca o personalitate politica isi exprima ingrijorarea vizavi de problemele demografice acute din tara noastra. Totusi, este limpede ca afirmatia este pur electorala, atata timp cat PSD n-a propus pana in prezent nicio masura pentru redresarea situatiei. Iar referirea la Polonia este o afirmatie gratuita si arata ca ori Mircea Geoana nu cunoaste deloc situatia de acolo, ori s-a temut sa spuna ca Polonia a interzis de fapt avorturile. (Romania libera, 17 august 2009)

About Post Author

Varia

Leave a Reply