O alta tara europeana scoate prostitutia in afara legii

Sursa: Dfl.org.za

Norvegia este cea de-a treia tara europeana care scoate in afara legii prostitutia. Aceasta masura este similara legilor adoptate de alte doua tari scandinave, Suedia si Finlanda. autoritatile norvegiene sustin ca doresc sa limiteze turismul sexual si prostitutia stradala. Cumpararea de servicii sexuale este inacceptabila deoarece favorizeaza traficul de fiinte umane si prostitutia fortata, sustine ministrul adjunct al Justitiei norvegiene.

Cetatenii Norvegiei care sunt prinsi in timp ce cumpara astfel de servicii in tara sau chiar in strainatate vor fi amendati cu sume mari de bani si chiar ar putea face inchisoare pana la 6 luni. Noile masuri dure merg mai departe decat cele introduse in Suedia si Finlanda. Politia norvegiana a fost autorizata sa utilizeze chiar si materiale inregistrate pentru a aduna probe.

Guvernul a lansat o campanie de publicitate inainte ca legea sa intre in vigoare. Prostituatelor li se ofera acces gratuit la educatie si la tratament medical pentru cele dependente de alcool si droguri. Medicii din organizatia Doctors for Life International (DFL) din africa de Sud saluta masura guvernului norvegian pentru recunoasterea faptului ca prostitutia este un camp de actiune pentru traficul de fiinte umane si pentru faptul ca a facut un asemenea pas ca sa-si protejeze cetatenii.

DFL apeleaza la cetatenii sudafricani sa ia aminte noua tendinta internationala privind legile care se refera la prostitutie. Prostitutia promoveaza traficul de fiinte umane, abuzul asupra copiilor si crima organizata si trebuie sa ramana o infractiune penala. DFL este o organizatie ce include peste 1.500 de medici si este implicata in ajutarea oamenilor sa renunte la astfel de practici in zona Point din Durban. DFL a comentat pe larg despre aceste probleme si a inaintat o serie de propuneri la Curtea Constitutionala si la Comisia pentru reforma legilor.

 

About Post Author

Varia

Leave a Reply