„Ca sa respecti o persoana, nu e necesar, din fericire, nici sa o cunoști, nici sa-i califici comportamentul sau sexual”

Fondation de Service Politique, organizatie crestina din Franta, a refuzat sa accepte ca homosexulitatea sa fie prezentata adolescentilor, in clasa, ca o „orientare naturala” a sexualitatii lor, printre altele. In raspunsul sau asupra dezbaterilor pe problema homofobiei,Thierry Boutet, purtatorul de cuvant al organizatiei amintite, sustine: „Ca sa respecti o persoana, nu e necesar, din fericire, nici sa o cunosti, nici sa-i califici comportamentul sau sexual. (…) Problema nu este in societate, ci in mintea unora, care, din motive ideologice, doresc sa faca prozelitism. Insa acestia sunt ancorati in o multime de confuzii. In primul rand, individul nu poate fi redus la actele sale, oricare ar fi acestea. Orice persoana le depaseste in mod infinit. Si, invers, a-i conferi unui individ o identitate pe baza comportamentului sau, in particular sexual, sigur il vei instraina, inchizandu-l intr-o finalitate la fel de fara de sperante ca si actul; o data pusa aceasta eticheta, ea devine ireversibila si de neiertat. Aceasta confuzie duce in impas libertatea fundamentala a fiecaruia, capacitatea sa de a se schimba in cursul vietii.”

Despre homosexualitate si politica, Boutet spune: „Tinzand sa-si ia responsabilitatea educatiei sexuale a copiilor, asociatiile de homosexuali schimba registrul, prin aceasta aratandu-si adevaratele lor intentii. Nu mai este vorba de o revendicare dreapta, ci de o gandire militanta, destinata intemeierii puterii unui mic grup, care se foloseste de suferinta unora si de culpabilitatea altora pentru a-si atinge scopurile. A exploata din punct de vedere politic problemele unei minoritati, a pune in miscare resorturi personale, morale, intime sunt metode caracteristice ideologiilor revolutionare, care au insangerat secolul XX. Organizatiile de lobby  ale gay-ilor insala minoritatea homosexualilor, la fel cum Partidul Comunist  a inselat clasa muncitoare rusa in 1917. Ele ii fac pe acestia sa creada ca vor fi fericiti si respectati deoarece comportamentele lor vor fi respectate si, in final, recunoscute, datorita luptei lor, in aceeasi masura ca si comportamentele heterosexuale.  Si aici functioneaza capcana politica; caci e vorba de asemenea de politica si libertatea politica. Iata de ce aceasta chestiune ne ingrijoreaza. Departe de a elibera persoanele homosexuale, asociatiile de gay, care vor sa structureze viata in societate pe baza respectului unei false identitati, institutionalizeaza alienarea si conflictele.” (Liberté Politique, 14 decembrie 2008)

About Post Author

Varia