Ministrul britanic al Sănătăţii salută creşterea numărului de avorturi la începutul sarcinii

Ministrul Sănătăţii din Marea Britanie, Caroline Flint, a salutat creşterea numărului de avorturi în primul trimestru de sarcină şi a utilizării pilulei de-a doua zi. Ea a declarat: „Salutăm faptul că un procent mai mare de avorturi se fac la începutul sarcinii… am investit 8 milioane de lire sterline în îmbunătăţirea accesului [la avortul] în primele luni de sarcină…” Ea a recunoscut că guvernul trebuie să facă mai mult pentru a reduce  aşa-numitele sarcini nedorite şi a cerut îmbunătăţirea accesului la contracepţie.(Times, 19 June 2007) Conform SPUC, numărul avorturilor din Anglia şi Ţara Galilor din anul trecut a depăşit cifra de 200.000 pentru prima dată.

Dr. Evan Harris, parlamentar britanic liberal-democrat, a negat că femeile acceptă avortul cu uşurinţă, comentând creşterea numărului de avorturi în Anglia şi Ţara Galilor. Dr. Harris susţine că diminuarea stigmatului avortului şi creşterea posibilităţii femeilor de a se reîntoarce la locul de muncă e posibil să joace un mare rol în sporirea numărului de femei care apelează la avort. Dar se îndoieşte că femeile utilizează avortul ca o formă de contracepţie. (NetDoctor, 20 iunie 2007) S-a sugerat că sporirea numărului de avorturi în Marea Britanie se datorează creşterii numărului de femei imigrante din Europa de Est. Conform declaraţiilor dnei Ann Furedi, şeful executiv al celei mai mari agenţii care oferă servicii de avort în Marea Britanie, “ar fi surprinzător dacă imigraţia est-europeană nu este implicată în creşterea numărului de avorturi.” Dr. Kate Guthrie, de la Colegiul Regal de Obstetrică şi Ginecologie, nu este de acord cu acest punct de vedere, arătând că cele mai mari creşteri avorturi s-au înregistrat la categoria de vârstă sub 20 de ani, iar majoritatea femeilor din Europa de Est au 20 de ani şi mai mult. (Guardian, 22 iunie 2007)

Susţinătorii SPUC s-au aflat pe 20 iunie la intrarea în sediul Asociaţiei Medicale Britanice, membrii căreia s-au întrunit la adunarea anuală, în Torquay, Devon. Ei au împrăştiat fluturaşi în care-i chemau pe delegaţi să se opună măsurilor pentru lărgirea legii avortului. Christine Hudson, de la SPUC, a declarat: “Dna Patricia Hewitt doreşte ca prin cele trei măsuri propuse să crească numărul avorturilor. Ele ar putea culmina cu legalizarea avorturilor empirice – pretextul pentru legalizarea avorturilor în 1967. Mai exact, moţiunile pro-avort încearcă să permită asistentelor medicale şi moaşelor să facă avorturi. Dacă medicii nu vor să facă avorturi, ei nu trebuie să paseze această muncă altora, mai mici în rang decât ei. Medicii nu devin profesionişti dacă omoară copii, nici asistentele sau moaşele. Cele trei măsuri pro-avort au devenit prioritare, iar măsurile care pun probleme privind siguranţa avortului, obiecţia conştientă şi avortul discriminatoriu al copiilor cu dizabilităţi au fost date la o parte. Avortul nu este în interesul clinic al femeilor. El răspunde nevoilor sociale cu omor medicalizat.” (SPUC, 26 iunie 2007)

About Post Author

Varia

Leave a Reply