Ecou la schimbarea politicilor Amnesty International fata de avort

Episcopii catolici din Kenya au declarat ca nu vor sa aiba nimic de-a face cu organizatiile care promoveaza avortul si  se alatura pozitiei Vaticanului de a se opune schimbarii de politica a Amnesty International referitor la avort. Arhiepiscopul John Njue a declarat: „Avortul, fie ca este legal fie ca nu, omoara copiii, pericliteaza sanatatea femeii, dauneaza familiilor, degradeaza profesia medicala, slabeste natiunile si distruge bisericile. Iata de ce e a fost mereu condamnat in istorie”.(allAfrica, 26 iunie 2007)

Vaticanul cere catolicilor sa nu doneze bani catre Amnesty International (AI) deoarece aceasta organizatie sustine avortul. Consiliul Pontifical pentru Dreptate si Pace a declarat ca nu ar mai trebui „sa se faca finantari catre Amnesty International, dupa schimbarea pozitiei sale in favoarea avortului”. Kate Gilmore, vice secretarul general al AI, a acuzat Biserica Catolica de faptul ca interpreteaza gresit politica AI, sustinand ca AI nu sustine avortul ca drept universal, ci doar dreptul femeii de a alege in caz de viol, incest sau atunci cand sanatatea lor se afla in pericol. (BBC, 13 iunie 2007)

Arhiepiscopul de Westminster cere politicienilor catolici britanici sa studieze invatatura Bisericii Catolice despre problemele vietii. Cardinalul Cormac Murphy O’Connor, arhiepiscop de Westminster, a cerut politicienilor britanici catolici sa studieze invatatura Bisericii Catolice asupra problemelor vietii.  Cardinalul a tinut un discurs in legatura cu Ziua Vietii in Anglia si Tara Galilor, sarbatorita pe 1 iulie cu tema „Binecuvantat este rodul pantecelui tau”.  El a spus: „Cer tuturor catolicilor, in special celor care au functii cu responsabilitate publica, sa studieze invataturile Bisericii si sa ceara sfaturi pastorale asa incat sa ia decizii ferme si integre. Biserica Catolica considera ca fiecare viata este creata de Dumnezeu, dupa chipul si asemanarea sa. Aceasta inseamna ca viata fiecarui om este sfanta, avand valoare si sens in fiecare stadiu de dezvoltare, din momentul conceptiei pana la moartea naturala. Din acest motiv, Biserica Catolica se opune ferm avortului, deoarece avortul este omorarea unei vieti umane”. (Zenit, 13 iunie 2007)

Politicienii pentru alegere nu au dreptul la Sfanta Impartasanie, afirma episcopul catolic american Arthur Serratelli, care a reprosat asa-numitei pozitii “pentru-alegere” a politicienilor catolici americani si celor care insista “in mod arogant ca Biserica nu are dreptul la propria sa invatatura”, dar care pretind in acelasi timp dreptul la impartasanie. El a declarat: “[Papa] are dreptate cand insista ca sustinerea avortului este incompatibila cu primirea Sfintei Impartasanii.”(Life Site News, 19 iunie 2007)

About Post Author

Varia

Leave a Reply