Debutul vietii sexuale la romani si „Dragostea fara griji”

Un studiu realizat de Neogen in Romania arata ca varsta primului contact sexual a scazut constant in ultimii ani. Debutul vietii sexuale este in prezent la 12-14 ani, se arata in studiul amintit, 17% dintre romani avand primul contact sexual la o vârstă mai mică de 15 ani. Majoritatea respondentilor (54%) sustin ca si-au pierdut virginitatea intre 15 şi 20 de ani. Ponderea celor care declara ca au avut prima experienta sexuala mai tarziu, între 20 si 25 de ani este de 20%.  Psihologii explica fenomenul debutului vietii sexuale la minorii sub 15 ani prin separarea activitatii sexuale de casatorie, precum si faptul ca tinerii si copiii fac ceea ce vad in jur. Potrivit specialiştilor, „tinerii au acces la prea multe informatii cu caracter sexual si ajung sa creada ca viata normala este sa bea si sa faca sex”. (Curentul, 15 iunie 2007)

Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala a lansat campania „Dragoste fara griji”, ce  constă în informarea printr-o linie telefonică gratuită, a celor care cer „orice informatii privind contraceptia si sanatatea vietii sexuale”. (Curentul, 11 iunie 2007)

Comentariu Provita Media: Aceste campanii nu fac decat sa indemne la promiscuitate, iar pe tineri îi încurajează să înceapă viata sexuală cât mai devreme. Cifrele mentionate in stirea de mai sus referitoare la debutul vietii sexuale în România vorbesc de la sine si ar trebui să pună pe gânduri autoritatile.  În urma unor astfel de campanii, ne putem astepta la mai multe avorturi, la mai multe boli cu transmitere sexuala si la mai multă promiscuitate.

About Post Author

Varia

Leave a Reply