Amnesty International nu mai are o pozitie neutra fata de avort

Se presupune ca Amnesty International (AI) si-a schimbat in secret politica privind avortul  de la pozitia neutra pe care o avea la una care considera aceasta procedura un drept. Dl Ryan Anderson de la organizatia First Things sustine ca website-ul Amnesty International include politica sa pro-avort, dar ca textul are accesul restrictionat deocamdata (nu se vede). (LifeSite, 3 mai 2007)

Amensty International a recunoscut ca se-a schimbat politica fata de avort si va incepe un lobby in plan global in favoarea avortului. Noua politica va include o campanie pentru decriminalizarea avortului si promovarea avortului in caz de viol. Un director de politici  de la varful organizatiei a negat ca politica ar fi fost tinuta in secret, chiar daca pagina respectiva a site-ului putea fi vizualizata doar de membrii organizatiei, cu instructiunile ca schimbarea politicii sa nu fie facuta publica.  (LifeSiteNews, 11 mai 2007)

Membrii AI din Australia si-au exprimat dezamagirea fata de noua pozitie a organizatiei in ceea ce priveste avortul. Membrii crestini  ai AI din Australia  „se gandesc sa demisioneze”, sustine pr. Chris Middleton. „In calitate de preot catolic si director al unei scoli care are un grup activ al AI, o asemenea schimbare de politica ma pune in pozitia nedorita de a considera inchiderea scolii pentru AI”, a spus el.  AI are in prezent 500 de organizatii active in scolile crestine, pe care le-ar putea pierde. Organizatia episcopilor catolici din Canada au declarat: „O asemenea schimbare de politica este considerata de Episcopii Catolici din Canada ca un pas inapoi pentru o organizatie care a facut o munca atat de remarcabila in apararea vietii umane si a drepturilor celor mai vulnerabili. Aceasta schimbare de politici va face dificil pentru catolici sa sprijine in continuare  munca acestei organizatii”. Declaratia lor vinde dupa un raspuns similar al episcopilor catolici din Anglia si Tara Galilor. (LifeSite, 28 mai 2007)

About Post Author

Varia

Leave a Reply