Banca Mondiala conditioneaza imprumuturile de legalizarea avortului

Banca Mondiala a aprobat o noua strategie de sanatate pentru tarile sarace, fara obiectia oficiala inaintata de SUA. In loc de formularea „acces adecvat varstei la ingrijirea sexuala si reproductiva” inclusa in loc de „serviciile de sanatate sexuala”, reprezentantul SUA a declarat ca tara sa isi exprima ingrijorarea in legatura cu limbajul referitor la relatiile sexuale la minori si accesul lor la avort. Banca Mondiala a imprumutat 15 miliarde de dolari pentru proiectele de sanatate in toata lumea, incepand din 1977. (Reuters, 1 mai 2007)

Pesedintele El Salvadorului, dl Elias Antonio Saca, s-a pronuntat impotriva incercarilor Bancii Mondiale de a forta tarile sa accepte avortul in schimbul imprumuturilor. Directorii Bancii Mondiale din tari precum Belgia, Elvetia,  Fanta, Germania si Norvegia  au cerut ca aceste politici sa continue. (LifeSite, 2 mai 2007)

In final, SUA, sprijinita de Paraguay, El Salvador, Malta, Arabia Saudita si Kuwait, s-au opus incercarii de a sugera existenta unui nou drept al omului, dreptul la avort, si de a obliga statele membre de a extinde disponibilitatea avortului legal. (Pro-Life Intelligence, 24 mai 2007)

About Post Author

Varia

Leave a Reply