Obsesia UNFPA pentru contracepție și avort

Autor: Edwin Benson, Sursa: ReturnToOrder.org

Fondul pentru populație al Națiunilor Unite (UNFPA) desfășoară o campanie la nivel mondial de promovare a avortului și contracepției și dorește ca noi să plătim pentru asta. Raportul lor din 2019 solicită 264 miliarde de dolari. Statele Unite plătesc 22% din cheltuielile ONU. Dacă facem un calcul, cota SUA reprezintă peste 58 de miliarde de dolari. Acești bani provin în cele din urmă din impozitele noastre federale.

UNFPA

ONU a înființat Fondul în 1969 ca Fondul Națiunilor Unite pentru activități privind Populația (FNUAP). Chiar dacă și-a adoptat numele actual în 1987, încă folosește acronimul său anterior – UNFPA.

O privire rapidă pe site-ul UNFPA dezvăluie rapid orientarea feministă a organizației. Primul rând din pagina lor este „Asigurarea drepturilor și a alegerii pentru toți”. Bogat ilustrat, totuși, puțini bărbați apar pe paginile sale. Până la urmă, ideologia feministă neagă orice rol decizional pentru viitorii tați.

Pentru a comemora cea de-a cincisprezecea aniversare din 2019, UNFPA a dedicat o parte din activitățile sale web unei pagini numite „Icoane și activiști: 50 de ani de oameni care fac schimbarea”. Fundalul este o imagine a unor femei care strigă, ridicând pumnii, într-un gest revoluționar. Dacă mergem mai jos descoperim afirmația: „De 50 de ani, icoanele și activiștii din lume au adus schimbări în viața a milioane de femei și fete. Astăzi, oamenii, mai des ca niciodată, se bucură de drepturile și alegerile reproductive. Este o realizare extraordinară, o inspirație pentru noi toți”.

Cele două „icoane” sunt Margaret Sanger și Cecile Richards – fondatoarea și, respectiv, președintele recent al organizației-gigantde avorturi Planned Parenthood. Alte nume cunoscute includ Melinda Gates, Bella Abzug, Gloria Steinem, Margaret Atwood și Christiane Amanpour – toate cu opinii puternic pro-avort.

„Nevoile nesatisfăcute”

O mare parte din banii solicitați de UNFPA ar urma să pună capăt „nevoii nesatisfăcute sau planificării familiei”. Potrivit raportului, „Există 232 de milioane de femei în țările în curs de dezvoltare, care doresc să prevină sarcinile, dar nu folosesc contraceptive moderne.” Cifra nu se bazează pe nici un document și se pare că cititorii o acceptă orbește.

După cum era de așteptat, raportul nu conține niciun limbaj care se referă la vreo dimensiune morală în ceea ce privește reproducerea umană. Prevalează încă mentalitatea „fă-ți treaba ta”, care predomina la momentul fondării UNFPA, în 1969.

Raportul susține „progrese substanțiale” în utilizarea metodelor „moderne”. „Numărul femeilor care folosesc metode moderne de contracepție s-a dublat aproape, de la 470 milioane în 1990 la 840 milioane, în 2018”. UNFPA dorește să extindă contracepția tuturor, într-un termen de zece ani, la un cost de 12,00 USD per beneficiar – sau un cost total de 68,5 miliarde de dolari.

Suntem informați apoi că „este probabil să se realizeze economii nete. Prin reducerea cerințelor pentru îngrijirea sănătății materne, pentru îngrijirea sănătății copilului, pentru educație și alte servicii, economiile vor fi de multe ori mai mari decât cheltuielile cu planificarea familiei. ”

Toate analizele sunt doar calcule economice, ca și cum a avea un copil este o considerație pur monetară. Nu ni se spune care sunt metodele folosite pentru a convinge femeile de „nevoia lor nesatisfăcută”. Copiii sunt încă o binecuvântare în multe părți ale „lumii în curs de dezvoltare”.

Stoparea deceselor materne

UNFPA are, de asemenea, un obiectiv lăudabil, de a pune capăt „deceselor materne prevenibile”. Din păcate, unele căi către acest obiectiv nu au nici o legătură cu protejarea bebelușilor.

Tabelul 4 din raport cuprinde douăzeci și nouă de intervenții despre care UNFPA spune că ar trebui să fie disponibile în mod universal. Multe articole se referă la o mai bună îngrijire medicală pre-natală și nutrițională. Cu toate acestea, al doilea și al treilea articol reprezintă „servicii de avort sigur” și „gestionarea cazurilor post-avort”. Mai jos, lista vine cu „eliminarea produselor fr concepție reținute”. Această „eliminare” înseamnă să te asiguri că toate părțile copilului sunt scoase din uter, după procedura oribilă de avort.

Cum am ajuns în acest punct?

Raportul UNFPA pe 2019 respinge orice înțeles al faptului că protecția vieții este o problemă morală fundamentală. Orice înțelegere creștină a sfințeniei vieții nu are prieteni la UNFPA din adresa 605 Third Avenue din New York City sau la turnul de sticlă al Națiunilor Unite la câteva blocuri distanță.

Căutarea unei păci fără de Dumnezeu este zadarnică și fără rod. Fără ajutorul lui Dumnezeu, situația umanității nu va face decât să se agraveze. Schemele utopice, precum cea propusă de UNFPA, sunt tipice celor ale birocraților care ignoră problemele morale ce pot oferi soluții.

 

About Post Author

Varia