O metoda remarcabilă de tratament al infertilității m-a ajutat să concep și să nasc

Sursa: Aleteia.org, autori: Jordan Fabres și Venancio Carrion, 14 noiembrie 2017

Am descoperit că Tehnologia NaPro  este mai puțin invazivă și mai eficientă decât FIV.

Trecuseră șapte ani de când soțul meu și cu mine ne-am căsătorit și, în tot acest timp, nu am reușit să concepem un copil. Medicii ne-au spus că totul este în regulă și că e doar o chestiune de timp. Nu am vrut să folosim FIV, așa că am început documentarea pentru a adopta un băiat din Peru. Din păcate, procesul de adopție a fost blocat din motive politice, în afara controlului nostru.

Cineva ne-a spus despre Tehnologia NaPro, așa că, în cele din urmă, am trimis un e-mail la un centru din Statele Unite pentru a întreba dacă există medici cu această expertiză în propria noastră țară, Spania. Ne-au dat numele doctorului Maria Victoria Mena de Zaragoza. A început astfel o aventură captivantă, care ni l-a adus pe fiul nostru Marc.

Ce este Tehnologia NaPro?

Tehnologia NaPro este un proces științific, ce identifică cauzele exacte ale infertilității în cuplu și încearcă să ofere o soluție, care respectă natura umană.

Numele său provine de la trei cuvinte: „natural”, „procreare” și „tehnologie”. Ea se bazează pe o înțelegere anterioară a fertilității umane, conform unei metode naturale de planificare familială, numită Metoda Creighton.

Cum combatem infertilitatea

În cazul nostru, totul a mers foarte repede. Doctorul ne-a cerut graficele de fertilitate folosind metoda Billings, pe care o știam deja, și ne-a stabilit o programare într-o zi anume din timpul ciclului meu. Ne-a cerut amândurora să facem mai multe teste de laborator, iar când ne-am întors cu rezultatele, a văzut că eu aveam puțin progesteron, ceea ce împiedica implantarea corectă a embrionului.

Spermograma soțului meu era și ea imperfectă, iar dr. Mena a descoperit că are boala celiacă! Mie mi-a prescris câteva vitamine și acid folic pe care majoritatea femeilor îl iau, când intenționează să rămână însărcinate. Și apoi mi-a prescris progesteron. Era foarte important să-l iau în a patra zi după ovulație, așa că mi-a oferit câteva indicații specifice – în ceea ce privește mucusul cervical – referitoare la metoda Creighton, care este mai precisă decât metoda ovulației Billings.

L-a instruit pe Venancio, soțul meu, să încerce să mănânce fără gluten timp de două luni și apoi să adauge înapoi glutenul pentru a vedea cum l-a afectat. Dar el s-a simțit atât de bine cu dieta fără gluten, încât nu a mai revenit la dieta cu gluten, ca să vadă diferența.

După trei luni fără gluten, a făcut din nou spermograma, iar rezultatele au fost perfecte. Se pare că tractul digestiv are multe de-a face cu fertilitatea; sau cel puțin, soțul meu a fost afectat. Am continuat cu aceste tratamente și… am rămas însărcinată!

Am fost atât de recunoscători! Am vrut să răspândim această veste bună în Spania, așa că ne-am propus să creăm un site web pentru Tehnologia NaPro în spaniolă.

Acei ani de infertilitate au fost foarte grei. Dar a fost o experiență excelentă să învățăm și  să descoperim că fertilitatea, în căsătorie, nu se rezumă doar la fertilitate, ci înseamnă și sănătatea noastră generală. De asemenea, am fost binecuvântați să ajutăm alte cupluri să conceapă bebeluși.

NaProtehnologia este fantastică, deoarece, spre deosebire de alte metode, cum ar fi FIV, respectă actul conjugal. Este un tratament pentru cuplurile care doresc să-și studieze infertilitatea împreună, să găsească cauza și să încerce să rezolve problema împreună.

Articol preluat de pe blogul de limbă spaniolă NaProtec.

About Post Author

Varia