Testele de paternitate – o afacerea financiară bună

Sursa: Genethique.org, 6 februarie 2020

AlphaBiolabs, un laborator din Westbrook, Anglia, exportă teste de paternitate prenatală neinvazive în 16 țări de pe șase continente. AlphaBiolabs este primul laborator din Europa care a oferit acest serviciu, iar vânzările sale în străinătate au crescut considerabil, după lansarea produsului, în primăvara anului trecut.

Acest test determină paternitatea din a cincea săptămână de la concepție. ADN-ul adulților este obținut dintr-o probă de sânge de la mamă și o probă prelevată din gura tatălui. ADN-ul copilului nenăscut este obținut, plecându-se la de la sângele mamei. Probele sunt analizate folosindu-se tehnologia de secvențiere, ce determină dacă copilul nenăscut partajează ADN-ul tatălui. Dacă bărbatul este tatăl biologic al copilului, cei doi vor avea secțiuni identice de ADN la fiecare marker. Când bărbatul testat nu este tatăl biologic, vor exista diferențe între ADN-ul tatălui și cel al copilului nenăscut.

O afacere financiară bună pentru directorul general al laboratorului, David Thomas: „Această expansiune, în special dincolo de granițele Europei, ne oferă siguranța că, în ciuda incertitudinii tot mai largi cu privire la Brexit, vom prospera pe noile piețe, continuând să inovăm gama noastră de servicii, în următoarele luni și în anii următori”.

About Post Author

Varia