Annie Genevard îi răspunde lui Emmanuel Macron: „Da, un tată este neapărat bărbat”

Sursa : Genethique.org, 4 februarie 2020

Într-un articol publicat în ziarul „Le Figaro”, Annie Genevard, deputat de Doubs, Franța, și vicepreședinte al Adunării Naționale a Franței, se întreabă: „Dar dacă Emmanuel Macron e un adept al negării realității?”. Amintind de Georges Orwell, care, în romanul „1984”, spunea: „Începeți prin a denatura cuvântul care reprezintă un lucru, suprimați-l, și lucrul va dispărea”, Annie Genevard face o paralelă cu ceea ce a afirmat recent președintele Macron, că „un tată nu este neapărat un bărbat”. Macron s-a referit la rândul său la cuvintele lui Pascale Morinière, președintele Asociațiilor Familiilor Catolice, care era „uimit de paradoxul constând în sărbătorirea celor 30 de ani ai Convenției internaționale privind drepturile copilului, prin votarea, în același timp, a unei legi a bioeticii a cărei măsuri flagrante – extinderea procreării asistate medical (PMA) la cuplurile de femei – va lipsi iremediabil copilul de dreptul elementar de a avea un tată și o ramură paternă în arborele său genealogic”.

Acuzându-l pe Emmanuel Macron „că respinge realitatea, ocolește realitatea”, deputatul a insistat pe „absurditatea spuselor” lui Macron, anume „O femeie poate fi tată”. „Negarea realității”, care se regăsește pe tot cuprinsul legii bioeticii și „care îngrijorează pe bună dreptate și, cu atât mai mult cu cât Pascale Morinière, Sylviane Agacinski, Jacques Testart, José Bové, și mulți alți intelectuali de dreapta și de stânga, două mii de medici semnatari ai unui manifest împotriva acestei legi și sute de mii de francezi, au defilat în mod periodic și pașnic”. Astfel, potrivit lui Macron, „copilul născut prin PMA, într-un cuplu de femei, nu va fi lipsit de tatăl său: pur și simplu, tatăl său va fi o femeie”. Annie Genevard adaugă, „dacă mama nu este cea care naște, nimic surprinzător că tatăl poate fi femeie”. O logică ce nu a fost dezamăgită de Coralie Dubost, parlamentar din partea Hérault și raportor al proiectului de lege, care afirmase: „Nu cred că interesul copilului este cel care decide în modul de stabilire a părinților”.

Annie Genevard a contestat „acestă încercare de a manipula mințile”: „Da, este în interesul copilului să aibă un tată, iar o lege care intenționează să-l priveze în mod deliberat de tată este nedreaptă. Da, un tată este neapărat un bărbat, la fel cum o mamă este neapărat o femeie, iar o lege, care ar cere să se afirme contrariul pentru a fi înțeleasă, ar fi o lege absurdă. Da, femeia trebuie să poată să-și stabilească maternitatea în ceea ce privește copilul pe care l-a născut prin simplul fapt natural al nașterii, fără a fi necesară o altă formalitate și o lege, care să afirme acest lucru, altfel ar fi o lege împotrivă”.

About Post Author

Varia