Victimele traficului ființe umane sunt pretutindeni în jurul nostru

Redăm aici scrisoarea dlui Brad Mattes, președinte al Life Isssues Institute, despre flagelul traficului de ființe umane.

Autor: Brad Mattes, Sursa: Lifeissues.org, 1 februarie 2018
Este a doua mare industrie a criminalității din lume, alături de drogurile ilegale.
Și depinde de industria avortului ca să-și păstreze funcționarea mașinăriei ilegale la capacitate maximă.
Vorbim despre traficul de ființe umane. Există șanse să fi întâlnit mai multe victime fără să știi despre asta.
Toți sunt în jurul tău.
La fel și autorii acestor crime.
La fel cum sunt și „cumpărătorii”.
Ca orice activitate criminală, traficul de ființe umane este pus în mișcare de bani. Potrivit dnei Nita Belles de la organizația Oregonians Against Trafficking, dacă un traficant are trei fete, el poate face aproximativ 650.000 de dolari pe an. Evenimente mari, cum ar fi Super Bowl, reprezintă un adevărat magnet pentru traficanți pentru a corupe tineretul și pentru a „recruta” alte victime.

Într-o lucrare intitulată „Consecințele traficului de femei asupra sănătății și implicațiile lui în identificarea victimelor în serviciile medicale”, autorii își bazează constatările pe un studiu al respondenților din anchetă – peste 100 de femei și fete care au fost victime ale traficului sau au supraviețuit acestuia în SUA”. Unele dintre constatările lor sunt alarmante:
• Un respondent a raportat că ar fi avut în medie 13 raporturi sexuale pe zi cu oameni diferiți, altele raportând întâlniri cu până la 30 și chiar 50 de persoane;
• 67,3% au prezentat o formă de boală cu transmitere sexuală sau o infecție;
• Din cele 66 de persoane care au răspuns la numărul de sarcini pe care le-au avut, 71,2% au spus că au avut cel puțin una, în timp ce era traficată, 21,2% dintre acestea au raportat cinci sau mai multe sarcini;
• Din cele 64, care au răspuns la o anchetă despre numărul de avorturi spontane, 54,7% au avut cel puțin un avort spontan, iar 29,7% au raportat mai mult de unul;
• Șaizeci și șapte au răspuns la întrebarea câte avorturi au avut, 55,2% dintre acestea au raportat cel puțin unul și 29,9% au raportat avorturi multiple.

Marlene Carson a fost forțată să intre în traficul de ființe umane la vârsta de 15 ani și, în cele din urmă, a devenit „șefă” sau manager, care supraveghea lucrurile atunci când „peștele” lipsea. Marlene a spus că avortul era adesea parte din ecuație. Când era nevoie, ea angaja o femeie care poza în părintele sau tutorele fetei pentru a facilita tratamentul bolii cu transmitere sexuală sau avorturile. Marlene are doi copii din trafic, care trăiesc astăzi datorită poziției pe care a avut-o. Chiar și așa, a trebuit să-l roage pe proxenet pentru viața copiilor ei. În cazul unei fete în vârstă de 14 ani, Marlene a suportat un raid de poliție în casă pentru a fi salvată de la un avort forțat.
Marlene ajută acum la eliberarea femeilor din traficul de persoane. Pentru a demonstra cât de ușor este de a recruta fete tinere, ea a mers la mall-ul local, într-o zonă bogată a orașului, și s-a împrietenit cu trei adolescente. În 17 minute le-a adus în mașină.
Traficul de persoane este atât de răspândit, iar Delta Airlines își educă angajații să distingă semnele de avertizare. Semnale speciale există la porți, în aeroporturi, care educă pasagerii cu privire la ceea ce trebuie să știe, în plus, oferind numere de telefon victimelor la care să poată apela.
Traficanții sunt absolut nemiloși și vor face victime pe oricine poate fi o sursă de venit, inclusiv un copil de trei luni și sora lui de cinci ani. O fostă victimă a fost absolventă de facultate cu diplomă de masterat.
Cumpărătorii [de servicii sexuale] provin din toate domeniile: politicieni, judecători, oameni de afaceri, funcționari care aplică legea, avocați, asistenți sociali și chiar pastori.
Există semne pe care le puteți identifica pentru a recunoaște dacă un copil e o victimă:
• dacă e cu o persoană în vârstă care vorbește pentru el;
• Nu vă va privi în ochi – o regulă primordială pentru victime, dacă nu este cu un ”pește”

  • Pare pierdut în spațiu, se află la o benzinărie sau într-un alt mediu;
    • Un semn distinctiv pe gât sau pe braț;
    • E în posesia uneia sau mai multor cartele pentru camere de hotel.

Aici veți găsi informații complete pentru a ajuta pe dvs. și pe ceilalți.
Conștientizarea este esențială pentru a pune capăt traficului de ființe umane. Singurul lucru pe care traficanții îl doresc de la noi este tăcerea. Dacă vedeți activități suspecte, alertați poliția. Spuneți-le ce ați observat și ei o vor interveni.
Avortul este un partener necesar în traficul de persoane. Ajutați la dizolvarea acestor afaceri.

Pentru cei nevinovați și vulnerabili,
Bradley Mattes
Președinte, Life Issues Institute

Life Issues Institute este dedicat schimbării inimilor și minților a milioane de oameni prin educație. De 25 de ani, organizații și oameni din întreaga lume primesc de la Life Issues Institute cele mai recente informații  și instrumente eficiente de protejare a vieții umane nevinovate de la leagăn până la mormânt.

 

About Post Author

Varia

Leave a Reply