ONU dorește să redefinească dreptul la viață și 106 de avocați francezi reacționează

Sursa: Gènéthique.org, 28 noiembrie 2017
Confruntându-se cu o nouă definiție a „dreptului la viață”, elaborată de către Comitetul ONU pentru Drepturile Omului [1], definiție ce include avortul și eutanasia, 106 juriști francezi cer „statelor, conducătorilor lor, opiniei publice internaționale și altor organizații pentru drepturile omului să condamne în mod clar acest proiect”. Ei solicită, de asemenea, Comitetului ONU pentru Drepturile Omului să renunțe la textul său pentru a rămâne fidel spiritului Declarației Universale a Drepturilor Omului din 1948 și Pactului Internațional din 1966.

În demersul lor, acești avocați amintesc că munca de interpretare a Pactului Internațional de către Comitetul pentru Drepturile Omului al ONU „este utilă în măsura în care această interpretare rămâne universală, consensuală, sigură și riguroasă și nu se transformă în interpretare minoritară, militantă și riscantă”. Căci proiectul actual „ia poziție în favoarea pretinsului drept la avort și a pseudo dreptului la eutanasie”, care nu reflectă „starea de consens juridic din întreaga lume, în 2017, și nu corespunde cu ceea ce așteaptă comunitatea internațională de la prestigioase organisme ale ONU, cum ar fi Comitetul pentru Drepturile Omului”.

[1] A se vedea: ONU : Vers la fin de la Déclaration universelle des droits de l’homme?,  ONU : le „droit à la vie” sur la sellette ; ONU : le retour de la culture de mort
Sursa: Causeur, 27 noiembrie 2017

About Post Author

Varia

Leave a Reply