Marsul pentru viata din Statele Unite

 „Un punct de cotitura istorica pentru apararea vietii”

Sursa: Gènéthique.org, 30 ianuarie 2017

La 27 ianuarie, zeci de mii de manifestanti, dintre care „marea majoritate tineri”, s-au adunat la Washington pentru cea de-a 44-a editie a Marsului pentru viata. Ei au defilat prin fata Casei Albe, pana la Capitoliu, aproape de Curtea Suprema, institutii care „ar putea sa rastoarne, in lunile urmatoare, legislatia cu privire la avort, procedura devenita legala in Statele Unite in 1973”. Noul context politic le ofera optimism manifestantilor: „Speram ca aceasta administratie aude acum ingrijorarile noastre (…), ca va adopta legi de protejare a copiilor nenascuti, legi care iau in considerare toate femeile care se confrunta cu o criza de sarcina, femei care nu stiu unde sa apeleze si nu stiu ca exista alternative la avort”.

Vicepresedintele Mike Pence a fost si el prezent, in „premiera istorica”, un semn de sprijin din partea Casei Albe. El a spus: „Am ajuns la un punct de cotitura istorica in apararea vietii (…) viata va castiga”. Consiliera noului presedinte, Kellyanne Conway, a fost si ea prezenta la Marsul pentru Viata. Jeane Mancini, presedinta Marsului pentru Viata american, considera ca acest lucru este „un mod de a semnala directia in care se va merge in ceea ce priveste  administrarea politicilor prolife”. Ea a explicat ca una dintre urmatoarele tinte ale miscarii americane pro-life este „adoptarea de  catre Congres a unui proiect de lege care sa interzica avorturile tardive”, o initiativa „cu o sustinere foarte puternica in Statele Unite ale Americii”. In general, „obiectivul cel mai important pentru noi este de a schimba inimile si mintile prin crearea unei culturi in care avortul devine de neconceput, in care mai e nevoie de avort sau in care nu mai exista dorinta de a avorta”, a explicat ea.

Papa Francis, de asemenea, „si-a exprimat sprijinul sau cald si recunostinta” fata de manifestanti. El „spera ca acest pas (…) va contribui la mobilizarea constiintelor in apararea dreptului la viata si in luarea de masuri eficiente pentru a asigura protectia juridica a vietii”.

Stiri © Asociatia Provita Media

 

About Post Author

Varia

Leave a Reply