Un proiect de lege mai puternic decat Amendamentul Hyde

Autor: Jonathan Abbamonte, 25 ianuarie 2017, Sursa: Population Research Institute

Ieri, 24 ianuarie,  Camera Reprezentantilor a adoptat un proiect de lege care va impiedica definitiv utilizarea dolarilor contribuabilului american pentru avorturi.

Proiectul de lege, intitulat „Legea privind dezvaluirea asigurarii avortului si  avortul fara finantare din banii contribuabilului 2017″ (H.R. 7), va modifica legea federala pentru a face Amendamentul Hyde permanent. In prezent, Amendamentul Hyde este supus aprobarii Congresului in fiecare an, in creditele anuale sau in legea cheltuielilor omnibus.

In prezent, un proiect de lege complementar din Senat are 38 de coinitiatori. Proiectul de lege a fost inaintat Comisiei pentru finante a Senatului, unde se au loc audieri pentru a lua in considerare propunerea de numire a republicanului Tom Price ca secretar al Departamentului de Sanatate si Servicii Umane. Presedintele Trump a promis sa semneze proiectul de lege, daca acesta ajunge pe biroul lui.

La fel ca si Amendamentul Hyde, H.R. 7 impiedica nu numai ca banii contribuabililor sa fie utilizati pentru a finanta procedurile de avort, proiectul de lege urmareste, de asemenea, sa previna utilizarea fondurilor federale pentru a subventiona asigurarile de sanatate, ce includ o acoperire a avortului. Din pacate, ca si Amendamentul Hyde, H.R. 7 include exceptii pentru viol si incest.

Totusi, H.R.7 merge chiar mai departe decat Hyde in blocarea finantarii avortului de catre contribuabili. Proiectul de lege va impiedica, de asemenea, ca facilitatile  de asistenta medicala, detinute sau operate federal, sa efectueze avorturi si va interzice medicilor si altor lucratori din domeniul sanatatii, angajati de guvernul federal, sa efectueze avorturi, atunci cand lucreaza in calitate de angajati guvernamentali.

H.R. 7 extinde, de asemenea, protectiile Hyde catre toate finantarile intregului guvern federal, si nu doar la fondurile federale alocate anual pentru Departamentul de Sanatate si Serviciile Umane, cum facea Amendamentul Hyde anterior.

Proiectul de lege, de asemenea, previne in mod specific ca subventiile federale sa fie utilizate pentru asigurarile de sanatate, care includ o acoperire a avortului in cadrul schimburilor Legii Accesibile (Affordable) (ACA). In prezent, Amendamentul Hyde nu se aplica subventiilor federale, creditelor sau reducerilor de costuri sub titlul ACA.

In conformitate cu ACA, s-a lasat la latitudinea statelor ca ele sa decida daca sa interzica sau nu acoperirea avortului in asigurarile de sanatate de stat. Din cauza echilibrului de putere in multe state, unele legislaturi au fost in imposibilitatea de a renunta, lasand mai multe planuri de asigurari de sanatate in schemele de stat, care platesc pentru avort.

In unele state, ACA a lasat multe familii care au fost  impuse in schemele de stat cu nici o alta optiune, decat aceea de a cumpara un plan de asigurare de sanatate, care include o acoperire a avortului. Potrivit Family Research Council si Institutului Charlotte Lozier, in Hawaii, Massachusetts, Vermont, Washington si Alaska toate asigurarile de sanatate de stat disponibile includ acoperirea pentru avort selectiv. Iar in statul California, toate planurile individuale de asigurare de stat sunt obligate sa acopere avortul selectiv prin legea din California. [1]

Dar, indiferent de statul in care locuiesc, datorita ACA, toti americanii sunt obligati sa plateasca pentru subventii de acoperire a avortului din contributiile lor.

Cum asa, ati putea intreba?

Planurile asigurarilor de sanatate, care includ o acoperire a avortului se califica pentru subventii federale si reduceri a cheltuielilor conform ACA. Banii folositi pentru a oferi subventii federale provin dintr-o varietate de surse, inclusiv de la Medicaid si Medicare, care sunt partial finantate din impozitele pe venit si salarii, respectiv. Drept rezultat, americanii din intreaga tara platesc aceste subventii de avort intr-un fel sau altul.

In prezent, ACA prevede planuri ce includ acoperirea avortului ca sa creeze un cont separat pentru a plati pentru serviciile de avort, separat de primele utilizate pentru a finanta toate celelalte servicii furnizate in cadrul planului. Subventiile federale nu ar trebui sa poata intra in conturile serviciilor de avort din aceste planuri. Furnizorilor de asigurari de sanatate li s-a cerut, de asemenea, sa colecteze o prima separata, special pentru acoperirea avortului, si orice detinator al unei polite de asigurare ar trebui sa vada clar acoperirea avortului, detaliata ca taxa separata pe factura lor. Cu toate acestea, cand Oficiul pentru Responsabilitate al Guvernului a investigat conformitatea cu legea, in urma cu cativa ani, a constatat ca aproape toate cele 18 companii de asigurari  de sanatate inspectate, in acel moment, nu colectau separat primele pentru acoperirea avortului si nici unul dintre furnizorii inspectati nu defalcau acoperirea avortului, cum cerea legea.

H.R. 7 va elimina trucul contabil pus in aplicare de catre administratia Obama si va interzice ca subventiile federale sa fie indreptate spre orice plan de asigurare de sanatate, care ar include o acoperire a avortului. Cei care isi doresc o acoperire a avortului vor fi obligati sa-l achizitioneze separat si o astfel de acoperire nu se califica pentru subventii federale.

A-i forta pe toti americanii sa plateasca pentru acoperirea avortului in planurile de asigurari de sanatate inseamna a imbogati nu doar o industrie a avortului si asa extinsa, dar, de asemenea, inseamna a incalca dreptul la protectia constiintei. O majoritate covarsitoare a americanilor sunt de parere ca contribuabilii nu ar trebui sa fie fortati sa subventioneze avortul.

Potrivit unui sondaj lansat de Knights of Columbus / Marist in aceasta saptamana, 61% dintre americani (cu o marja de eroare +/- 1,9 puncte), fie „se opun”, fie  „se opun cu fermitate” sa plateasca pentru avort din impozitele lor.

Nu este oare timpul ca Congresul sa puna capat finantarii avortului din banii contribuabililor?

[1] Cei care locuiesc in California inca mai au posibilitatea de a achizitiona o asigurare de sanatate, care nu include o acoperire a avortului selectiv, prin selectarea unui plan multi-statal din cadrul asigurarilor de stat California. Planurile multi-statale sunt planuri federale si, prin urmare, nu fac obiectul acestei restrictii.

Stiri © Asociatia Provita Media

 

About Post Author

Varia

Leave a Reply