Autoritatile italiene au aprobat medicamentul de avort RU-486

Autoritatile Itailiei au aprobat definitv utilizarea medicamentului pentru avort RU-486 (mifepriston), anunta AFP. Decizia a fost luata in ciuda protestelor din partea unor membri ai guvernului si a reprezentantilor Bisericii. Agentia aprobase medicamentul RU-486 inca de la 31 iulie 2009. Totusi, Camera superioara a Parlamentului Italiei a recomandat agentiei sa-si revizuiasca decizia, avand in vedere opozitia din partea Bisericii Romano-Catolice. Senatoarea Donatella Poretti a anuntat ca discutiile asupra utilizarii medicamentului mifepriston vor continua. In special, Poretti si-a exprimat nemultumirea fata de situatia in care, dupa administrarea preparatului, femeia ve trebui sa stea spitalizata pana cand are loc avortul.

Potrivit guvernului italian, preparatul RU-486 trebuie administrat dupa indicatiile medicului doar in conditii de spitalizare. Specialistii Agentiei pentru medicamente au aprobat utilizarea mifepristonului nu mai tarziu de a 7-a saptamana de sarcina. Reprezentantii Bisericii Romano-Catolice si-au exprimat indignarea fata de decizia guvernului. Potrivit opiniei vicepresedintelui Academiei Pontificale pentru Viata, Elio Sgreccia, femeia care ia acest medicament, precum si medicul care i-l prescrie, trebuie imediat excomunicati.

In majoritatea tarilor Europei, utilizarea mifepristonului este permisa pana in 9 saptamani de sarcina. In Irlanda si Polonia, folosirea acestui medicament este interzisa. (Medportal.ru, 10 decembrie 2009)

About Post Author

Varia

Leave a Reply