Mama la 66 de ani –„bufonada etica”

Cotidianul francez Les Echos califica istoria dnei Maria del Carmen Bousada drept „profund socanta in plan etic”. Dna Bousada a dat nastere, in 2006, la 2 gemeni, conceputi prin fertilizare in vitro, dupa un tratament hormonal intensiv, la varsta de 66 de ani. La jumatatea lunii iulie 2009, aceasta femei a murit, lasand pe cei doi gemeni orfani.  La varsta la care oamenii de obicei viseaza sa fie bunici, acest exemplu reprezinta o „consecinta a absentei legislatiei bioetice. Un vid care permite, in numele liberalismului, ca fiecare sa fie lasat sa faca ceea ce crede ca e bun pentru el”.

Aceasta „bufonada etica” n-a facut decat sa aduca pe lume doi orfani, care „plang astazi ca mama lor a disparut, iar maine vor incrimina egoismul lumii adulte”.

Revista subliniaza ca acest exemplu ne face sa reflectam „asupra pozitiilor care divizeaza astazi liberalii si pe cei care sunt in favoarea reglementarii domeniului”, aceasta in preajma revizuirii legii bioeticii din Franta. (Les Echos, 24 iulie 2009)

About Post Author

Varia

Leave a Reply