În ceea ce privește mortalitatea maternă, Consiliul ONU pentru Drepturile Omului și-a pierdut obiectivul

Sursa: http://www.genethique.org, 16 octombrie 2018
La 27 septembrie, Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a adoptat o rezoluție privind mortalitatea maternă, care pare a fi o „supralicitare a politicilor eșuate deja existente” și ignoră faptul că progresele medicale există pentru a preveni majoritatea cauzelor: „accesul la servicii obstetricale și postnatale, medicamente și nutriție”.

Fără a respecta suveranitatea națională a țărilor care doresc să restrângă sau să interzică avortul, rezoluția solicită o „educație sexuală cuprinzătoare” și „sănătate sexuală și reproductivă și drepturi reproductive”.

Dacă țările în curs de dezvoltare sunt în special afectate de mortalitatea maternă, și Statele Unite se confruntă cu o rată disproporționat de mare, în timp ce există mijloace ca mamele să-și ducă sarcina la capăt și să nască în condiții de siguranță. Ceea ce se aștepta de la Consiliul pentru Drepturile Omului e un angajament internațional pentru implementarea unei asistențe medicale de bază care să salveze vieți, însă sesiunea de trei săptămâni a fost dedicată promovării avortului, a educației sexuale radicale pentru copii și altor probleme controversate.

About Post Author

Varia

Leave a Reply