Americanii se opun modificărilor genetice ale embrionilor ce vizează ameliorarea inteligenței

Sursa: Genethique.org, 1 august 2018

Centrul de Cercetare Pew a efectuat o anchetă în rândul americanilor privind modificările genetice la embrionii umani. „În această anchetă, vedem că opinia publică cu privire la modificarea genetică a copiilor depinde într-adevăr de scop”, spune dr. Cary Funk, autorul principal al studiului și director al cercetării științifice și sociale de la Centrul de Cercetare Pew.

Sondajul a colectat răspunsuri din partea a 2.537 de adulți din SUA. Concluziile sondajului arată că:
• 80% dintre respondenți au declarat că modificarea genetică a genomului pentru creșterea inteligenței copilului e „inacceptabilă”.
• 60% favorizează modificările genetice, cum ar fi CRISPR „pentru a reduce riscul ca un copil să dezvolte o boală gravă în timpul vieții sale”.
• 65% s-au opus utilizării embrionilor umani pentru testarea modificărilor genetice.
• Americanii cu nivel scăzut de cunoștințe științifice au fost în general mai reticenți față de modificările genetice ale embrionului în medicină.
• Mai mult de 80% dintre americanii chestionați estimează că aceste tehnologii nu vor aduce progrese medicale semnificative în beneficiul societății în ansamblu.
• Dimpotrivă, 58% consideră că modificarea genomului în scopul sporirii inteligenței ar fi cel mai probabil rezervată celor mai bogați, „ceea ce ar duce la o creștere a inegalității”.
• În răspunsurile respondenților, a fost sesizată o „lipsă de încredere” în lumea cercetării medicale. Numai 36% „au estimat că oamenii de știință înțeleg efectele modificării genomului destul de bine sau foarte bine”.

„Americanii din diferite grupuri cred că [ameliorarea inteligenței] ar împinge tehnologia medicală prea departe”, este concluzia dr. Cary Funk.

About Post Author

Varia

Leave a Reply