O adolescentă cu sindrom Down catre Angela Merkel: Ce credeți despre avortul tardiv?

Natalie Dedreux: “N-am vrut sa fiu avortată, am vrut să raman in lume”

SPUC, 13 septembrie 2017

Natalie Dedreux a întrebat-o pe  Angela Merkel, cancelarul german, de ce bebelușii cu sindromul Down pot fi avortați până la naștere.

În timpul unei emisiuni in direct, difuzate cu câteva zile înainte de alegerile germane la ARD, un post de radio public, cancelarul Angela Merkel s-a confruntat cu o întrebare dificilă privind legile discriminatorii ale avortului din țara sa.

De ce pot fi avortați copiii cu sindrom Down până la naștere?

O tânără de 18 ani, Natalie Dedreux, din Köln a spus: „Doamna Merkel, sunteți politician, faceți legi, eu sunt editor la o revistă pentru oameni ca mine, cu sindromul Down. Nouă din zece bebeluși cu sindrom Down în Germania nu se nasc”, a continuat ea. „Un copil cu sindrom Down poate fi avortat cu câteva zile înainte de naștere, prin ceea ce se numește avort în stadiu târziu. Colegii mei și cu mine vrem să știm ce părere aveți despre avortul în faza târzie, doamna Merkel. De ce bebelușii cu sindrom Down pot fi avortați cu puțin timp înainte de naștere? N-am vrut să fiu avortată, am vrut să mă nasc”, a încheiat dra Dedreux, înainte de a primi aplauze de susținere de la cei prezenti.

Dna Merkel a raspuns că susține „dreptul femeii la alegere”, dar a afirmat că partidul său Creștin-Democrat, s-a luptat ani de zile pentru a asigura faptul ca ambii părinți să treacă printr-o consiliere obligatorie, înainte de a face un avort. „Fiecare are atât de mult potențial și fiecare poate face ceva pentru societate”, a adăugat doamna Merkel, înainte de a o întreba pe dra Dedreux despre organizația Caritas din Köln, unde lucrează, spunând „Poate voi trece pe acolo”.

Avorturile eugenice

Avortul este legal din orice motiv până la 12 săptămâni în Germania. Cu toate acestea, avorturile sunt permise mai târziu, dacă există risc de sănătate fizică sau mentală pentru mamă sau dacă un copil nenăscut este diagnosticat cu o dizabilitate, cum ar fi sindromul Down.

Rata ridicată a avorturilor copiilor diagnosticați cu sindromul Down, în țările din Europa, a captat atenția în ultimele săptămâni, după ce CBSN a prezentat un raport, care arată că aproape 100% dintre copiii din Islanda cu această afecțiune sunt avortați. Cifra din Regatul Unit este de aproximativ 90%.

About Post Author

Varia

Leave a Reply